Pääkirjastossa tapahtuu isoja muutoksia.
Pääkirjastossa voi jatkossa piipahtaa myös aamulla ja illalla.

Imatran pääkirjasto muuttuu omatoimikirjastoksi ensi kesänä

Laiteasennusten vuoksi kirjasto on suljettu 29.-30.4.

Imatran pääkirjasto muuttuu omatoimikirjastoksi ensi kesänä.

─ Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä sovittu, mutta omatoimisuus otetaan käyttöön, kun koronarajoitteet poistuvat, laitteet on testattu ja henkilökunta koulutettu, kirjastonhoitaja  Jesse Lindström sanoo.

Omatoimilaitteiston asennus tapahtuu ensi viikolla. Tämän vuoksi pääkirjasto on suljettu torstaina ja perjantaina 29.–30.4. Kirjasto pidetään kiinni koronaturvallisten olosuhteiden varmistamiseksi ja asiakkaisiin kohdistuvien meluhaittojen minimoimiseksi.

Rajapatsaan kirjasto pidetään normaalista poiketen auki torstaina 29.4. kello 10–16. Myös pääkirjastolle pystyy jättämään palautusluukun kautta palautuksia sulkupäivinä. Varausten noutopalvelua ei ole, mutta noudettavana olevia varauksia säilytetään sulkupäivien yli tiistaihin 4.5. asti.

Omatoimiaika joka päivä

Omatoimisuus on ollut käytössä pidemmän aikaa jo Rajapatsaan ja Vuoksenniskan kirjastoissa. Siellä kokemukset ovat olleet hyviä.

Pääkirjastossa omatoimilaitteita voi käyttää alustavan suunnitelman mukaan tulevaisuudessa joka päivä kello 8–20.

─ Kirjasto olisi siis arkena käytössä samoina aikoina kuin Virran A-talon puoli, ja lisäksi vielä viikonloput. Aukiolotunnit lisääntyisivät nykyisestä 45:stä 84:ään viikossa, Lindström kertoo.

Pääkirjastossa on edelleen henkilökunta paikalla kuten ennenkin. Omatoimiaika käytännössä vain laajentaa kirjaston käytettävyyttä.

 

Lisätietoja:

kirjastonhoitaja Jesse Lindström, p. 020 617 6611, jesse.lindstrom@imatra.fi

kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti, p. 020 617 6603, ari.sareslahti@imatra.fi (Tavoitettavissa 26.4. alkaen)

Pääkirjastossa on edelleen henkilökunta paikalla kuten ennenkin.

Mikä on omatoimikirjasto?

  • Omatoimikirjasto tarkoittaa kirjaston laajennettua aukioloa.
  • Asiakkailla on mahdollisuus käydä kirjastossa, noutaa omat varauksensa ja lainata aineistoa silloinkin, kun henkilökuntaa ei ole paikalla.