Kuva
Kaksi padelmailaa.
Jos suunnitelmat toteutuvat, padelhalli aukeaa Imatralla loppuvuodesta.

Ukonniemeen suunnitteilla uusi padelhalli

Tiedote
15.4.2021 15:36
Mitra aikoo rakentaa ja Padel Sports Oy vuokrata uuden mailapelikeskuksen. Rahoitusta käsitellään  kaupunginhallituksessa ensi maanantaina.

Ukonniemeen rakennetaan näillä näkymin vielä tämän vuoden aikana padelhalli.

Mitra Management Oy rakennuttaa ja vuokraa Padel Sports Oy:lle uuden liikuntahallin nykyisen tennishallin ja ulkokenttien väliselle alueelle.

─ Olemme kiinnostuneita kaikista urheilullisista kaupungeista. Imatra sopii toimintamalliimme täydellisesti. Ukonniemen alue on upea, koska siellä eri lajit ovat yhdessä.  Se on asiakaslähtöistä ajattelua, Padel Sport Oy:n toimitusjohtaja Kalle Väinölä sanoo.

Hän edellyttää, että viimeistään tämän vuoden lopulla halli voidaan avata käyttäjille.

─ Rakentaminen voisi alkaa kesällä. Halliin on tulossa neljä kenttää, aulatilat ja pukuhuoneet, Mitra Management Oy:n toimitusjohtaja Lassi Nurmi kertoo.

Padel Sport –yhtiöllä on tällä hetkellä viisi padelklubia  Espoossa, Vantaalla, Kuopiossa ja Raisiossa. Ne toimivat Padel Club Finland –verkostona. Uusia klubeja on aukeamassa tänä vuonna Imatran lisäksi ainakin 12.

─ Imatran klubille on luvassa palvelua muun muassa valmennustoimintaan. Aloitamme sen osalta henkilökunnan rekrytoinnit piakkoin, Väinölä vinkkaa.

Reilun miljoonan euron investointi

Hallin rakentaminen vaatii vielä rahoituspäätöksen.

Uuden liikuntahallin hankinta-arvo on enintään 1,16 miljoonaa euroa.

Kaupungin tytäryhtiö Mitra Management  hakee enintään 924 000 euron omavelkaista takausta kaupungilta. Asia on esillä ensi viikon kaupunginhallituksessa.

Ukonniemen kehittäminen on yksi kaupungin strategisia kärkihankkeita. Mitra Managementin tehtävänä on hakea alueelle sijoittuvia yksityisiä liikuntatoimijoita.

─ Yhdessä tennishallin sekä tenniksen ja padelin ulkokenttien kanssa meille on nyt muodostumassa hieno mailapelikeskus Imatralle, Nurmi toteaa.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Lassi Nurmi, Mitra Management Oy, p. 05 235 2850, lassi.nurmiatmitra.fi (lassi.nurmi @ mitra.fi)

Toimitusjohtaja Kalle Väinölä, Padel Sport Oy, p. 0400 955 955, kalle.vainola @ padelclub.fi

Mitä on padel?

  • Mailapeli, jonka säännöt ja pelikenttä ovat yhdistelmä tennistä ja squashia. Kenttä on pienen tenniskentän kaltainen, mutta uloimpien rajaviivojen sijasta kenttää rajoittavat seinät.
  •  Pallo saa pelissä tietyin rajoituksin osua seinään ja kimmota siitä, kuten squashissa.
  • Padelmaila on muodoltaan lyhytvartisen lasten tennismailan kaltainen, mutta lyöntipintana ei ole jänneverkko vaan keinoaineinen, rei'itetty taso, jossa yleensä on kahden kovan keinoainepinnan välissä kevyttä ja huokoista täytettä.
  • Pallona käytetään yleisesti tennispalloa.