Kuva
tyttö kahvikannun kanssa
Duuniseteli

Duuniseteli tukee ammattiin valmistuneiden nuorten työllistymistä

Tiedote
14.4.2021 02:28
Setelin arvo on 1500 euroa. Setelin hakijan tulee olla alle 30-vuotias Saimaan ammattiopisto Samposta 1.1.–4.6.2021 valmistunut nuori.

Ammattiin valmistuneiden nuorten työllistymisen tukemiseksi on luotu Duuniseteli. Setelin tarkoitus on tarjota nuorille mahdollisuus hankkia työkokemusta ja auttaa nuoria työuran alussa. 

– Käytännössä seteli toimii kahdella tavalla. Ensinnäkin se tukee nuorta työn etsimisessä, ja toiseksi se kannustaa yrityksiä palkkaamaan nuoria työntekijöitä, Imatran kaupungin työllisyysasiantuntija Marika Vento kertoo.

Työnhaussa seteli on kovaa valuuttaa. Kun nuorelle on myönnetty seteli, hän lähtee etsimään työtä. Työnantajalle hän voi tarjota paitsi työpanoksensa myös 1500 euron suuruisen tuen palkkakuluihin.

Kaikkiaan Duuniseteleitä on vuonna 2021 jaossa 24 kappaletta, ja yksi seteli on arvoltaan 1500 euroa. Imatran osuus koko potista on 10 seteliä.

– Uskon, että seteleistä tulee suosittuja, ja kovasti kannustan nuoria hakemaan seteleitä. Jos hakijoita on enemmän kuin jaettavia seteleitä, setelit arvotaan.

Kunnat rahoittavat

Duuniseteli on toteutettu Etelä-Karjalan kuntien, Ohjaamojen ja Saimaan ammattiopisto Sampon yhteistyönä. Rahoitus seteleihin tulee kunnilta. Tässä vaiheessa mukana ovat Imatra, Rautjärvi, Ruokolahti ja Lappeenranta.

Aiemmin kunnilla on ollut erilaisia käytäntöjä nuorten työllistämisen tukemisessa.

– Duunisetelin kautta olemme ottaneet käyttöön yhteisen mallin ja yhtenäistäneet setelien hakukäytännöt. Tulevaisuudessa tavoitteena on luoda Duunisetelistä koko Etelä-Karjalan kattava malli, ohjaamokoordinaattori Minna Tarkiainen kertoo.

Setelin hakijan tulee olla alle 30-vuotias Saimaan ammattiopisto Samposta 1.1.–4.6.2021 valmistunut nuori. Seteleitä voivat hakea nuoret, joiden kotikunta on Imatra, Lappeenranta, Rautjärvi tai Ruokolahti. Hakeminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta, ja haku käynnistyy 17. toukokuuta.

Ohjaamot tarjoavat nuorille tukea työnhaussa: tukea ansioluettelon ja työhakemuksen laatimisessa sekä työpaikan etsimisessä. Lisäksi Ohjaamot kannustavat ja tukevat vahvuuksien tunnistamisessa.

Työllistävän yrityksen tulee toimia Etelä-Karjalan alueella, ja työllistämisaika tulee olla vähintään kolme kuukautta. Lisäksi nuorelle pitää maksaa alan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työtä tulee olla vähintään 20 tuntia viikossa ja 4 tuntia päivässä.

1500 euron tuki maksetaan työnantajalle ja tuki tulee käyttää nuoren työntekijän palkkakulujen ja lakisääteisten työnantajakulujen kattamiseen. Tarkemmat ohjeet nuorille ja yrityksille löytyy osoitteista imatra.fi/duuniseteli (Rautjärven, Ruokolahden ja Imatran nuoret) ja lappeenranta.fi/duuniseteli (Lappeenrannan nuoret).

Duuniseteleitä jaetaan kolme kertaa vuonna 2021 ja neljä kertaa vuonna 2022. Toukokuussa käynnistyvässä haussa jaossa on imatralaisille seitsemän seteliä, rautjärveläisille yksi seteli, ruokolahtelaisille yksi seteli ja lappeenrantalaisille seitsemän seteliä. Tulevista Duunisetelien jaoista tiedotetaan Ohjaamojen nettisivuilla.

 

Lisätiedot:

Marika Vento, työllisyysasiantuntija, Imatran kaupunki marika.ventoatimatra.fi (marika[dot]vento[at]imatra[dot]fi) 020 617 7279