Tyhjä, moderni luokkatila
Koulujen tyhjät tilat saavat ensi viikolla käyttäjiä.

Yläluokkalaiset ja lukiolaiset palaamassa lähiopetukseen Imatralla ensi viikolla

Abikyselyn tulos: Penkkarit peruttiin.

Maakunnallinen tilannekuvaryhmä on tiistaina linjannut, että yläkoululaiset voivat palata lähiopetukseen maanantaina 12.4. ellei epidemiatilanne loppuviikosta olennaisesti huonone. AVIn päätös etäopetuksesta päättyy tämän viikon jälkeen eikä siihen ole luvassa jatkoa.

Lukiolaiset palaavat lähiopetukseen päivää myöhemmin eli tiistaina 13.4. uuden jakson alkaessa.

─ Koronaepidemia on edelleen leviämisvaiheessa ja tilanne on vakava. Etäopetusta on kuitenkin jatkunut jo sen verran, että nuorten opintojen vuoksi lähiopetukseen paluu on perusteltua, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

─ Lähiopetuksessa on noudatettava huolellisesti THL:n ja maakunnallisen tilannekuvaryhmän hygieniaohjeita ja suosituksia. Voimassa on edelleen vahva maskisuositus, hyvinvointipalveluluiden päällikkö Arja Kujala korostaa.

Perusopetuksen alaluokilla jatketaan opiskelua omissa ryhmissä siten, että esimerkiksi aineopettajatkaan eivät kierrä luokista toiseen.

Paluu lähiopetukseen merkitsee sitä, että erillisen ruokajakelun viimeinen päivä on huomenna keskiviikkona 7.4.

Penkkarit peruttiin

Penkinpainajaisia maakunnallinen tilannekuvaryhmä ei suosita pidettäväksi.

Imatran yhteislukio toteutti viime viikolla kyselyn abiturienteille penkkareista. Kyselyssä tiedoteltiin halutaanko penkkareita siirtää toukokuulle, perua kokonaan tai toteuttaa jollain toisella tavalla.

Enemmistö vastaajista eli 65 prosenttia oli sitä mieltä, että penkkarit perutaan. Kyselyyn vastasi 147 abiturientista 106.

─ Näin ollen enemmistön kanta voitti. Tänä vuonna penkkarit jäävät pitämättä, rehtori Mika Strömberg toteaa.

Maakunnallinen tilannekuvaryhmä suosittaa niin ikään myös vanhojen päivien siirtämistä tai perumista. Imatralla linjauksia ei ole tämän osalta tehty. Asiasta tullaan tekemään päätös lähipäivinä.

Liikuntapaikat pysyvät kiinni 21.4. asti

Liikuntapaikkojen kiinnioloa (pykälä 58g) jatkettiin viikolla 21.4. asti. Tämä koskee kaikkia liikuntatiloja mukaan lukien yksityiset yrittäjät.

Imatran kaupungin uimahalli, urheilutalo, jäähalli, Ukonniemi-areena ja Vuoksenniskan kuntosali pysyvät kiinni.

Harjoittelu sallitaan 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille. Vahva suositus on edelleen, että seurat asettavat terveyden etusijalle ja järjestävät nuoremmillekin ikäluokille etäharjoittelua.

Vuonna 2007 syntyneiden ja sitä vanhempien osalta ei suositella edelleenkään edes ulkoliikuntatreenejä ryhmissä. Tämäkin suositus on voimassa 21.4. asti.

Lue maakunnallisen tilanneryhmän tiedote 6.4.2021 tästä.

 

Lisätietoja:

hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala,  p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi

opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio 020617 3404, minna.rovio@imatra.fi

yhteislukion rehtori Mika Strömberg, 020-6175709, mika.stromberg@imatra.fi

Voimassa oleva kokoontumisrajoitus

  • Voimassa 30.4. asti
  • 6 henkilöä kaikissa sisä- ja ulkotapahtumissa