
Imatran kaupungilla vilkas tapahtumaviikko verkossa
Sulkutilasta huolimatta tällä viikolla vietetään vilkasta verkkotapahtumien viikkoa. Kaikille avoimia verkkotapahtumia kaupunginvaltuustosta livejumppiin ja etämuskareihin on ainakin viikon neljälle ensimmäiselle päivälle.
Viikko alkaa politiikalla. Tänään on kaupunginvaltuuston kokous klo 17.30. ja huomenna tiistaina kirjastossa järjestetään ikäihmisille suunnattu kuntavaalipaneeli.
Livejumppaa on tarjolla maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona yhteensä neljä kertaa ja keskiviikkona Virta-opiston pienten lasten muskari näkyy kaikille verkossa.
Loppuviikolla siirrytään kaavoituksen pariin, kun kaavoitusosasto esittelee luonnosvaiheessa olevia asemakaavasuunnitelmia. Keskiviikkona tarkastellaan Lähteen ja Piponiuksen taloja koskevaa kaavaa nro 1116 ja torstaina Kaukopään koulu kaavaa nro 1095 sekä Torkkelinkadun kaavaa nro 1111.
Tilaisuuksilla on Imatran kaupungin verkkosivuilla omat osoitteensa, joiden kautta pääsee seuraamaan lähetystä. Lista sivuista on tämän uutisen alla. Lähetysten katsomiseen ei tarvita erillisiä sovelluksia. Verkkolähetyksiä jaetaan myös Imatran kaupungin sosiaalisen median kanavissa.
Avoimien verkkolähetysten aikataulu viikolla 11
Tapahtuman nimi toimii linkkinä tapahtuman sivulle, jonka kautta pääsee seuraamaan lähetystä. Lähetyksistä jää tallenne, joka poistetaan netistä kahden viikon kuluttua lähetyksestä.
Maanantai 15.3.
klo 15.00 Kuntojumppa
klo 17.30 Kaupunginvaltuusto
Tiistai 16.3.
klo 9.30 Lempeä aamujumppa
klo 13.00 Kuntavaaliareena senioreille
klo 15.00 Keppijumppa
klo 17.45 Etämuskari Virtavesselit
Keskiviikko 17.3.
klo 15.00 Kahvakuula
klo 15-16 Kaavaesittely, Lähteen ja Piponiuksen talot
Torstai 18.3.
Moni palvelu taipuu verkkoon
Kaupungin toiminnassa on sopeuduttu vallitsevaan epidemiatilanteeseen viemällä palveluja verkkoon tai perumalla harrasteryhmiä. Moni lähikontaktia vaativa toiminta on silti nytkin käynnissä.
Imatran päiväkodit, eskarit ja perusopetuksen kuusi ensimmäistä luokkaa toimivat tavalliseen tapaan lähiopetuksena, mutta yläkoululaiset ja lukiolaiset työskentelevät etäyhteyksien varassa kotoa käsin.
Virta-opistossa musiikkiopiston puolella opetus on lähtökohtaisesti yksilöopetusta, joten pyritään antamaan lähiopetuksena.
– Soittimen hallinta etänä on paljon vaikeampaa. On hyvä nähdä oppilas kokonaan. Kodeissa ei ole välttämättä asianmukaisia tiloja tai vaikka nuottitelineitä, eikä soittimia ehkä pystytä virittämään kotona, kertoo musiikkiopiston apulaisrehtori Anna-Mari Kärkkäinen.
Virta-opiston musiikin opetuksesta pystytään Kärkkäisen mukaan toteuttamaan nykyisissä oloissa noin 85 prosenttia. Konsertteja on pidetty ilman yleisöä ja striimattuna. Meneillään olevalta sulkutilan ajalta kaikki konsertit on peruttu kuuden hengen kokoontumisrajoituksen takia.
Työväenopiston kursseista jää nyt noin kaksi kolmasosaa toteuttamatta.
– Etäopetuksessa ovat pääsääntöisesti kielet, kuvataiteesta iso osa, jonkin verran käsityön ja musiikin opetusta sekä muutama liikuntaryhmä on Teamsissa tai Google Meetissä. Joissain ryhmissä käytetään lisänä WhatsAppia, työväenopiston apulaisrehtori ja tietotekniikan opettaja Kari Salin kertoo etäopetuksessa käytettävästä tekniikasta.