Kuva
lasinen seinä
Uusia siirtoseiniä on luvassa koulukeskukseen. Arkistokuva.

Mansikkalan koulukeskukseen asennettiin läpinäkyviä siirtoseiniä

Tiedote
10.3.2021 17:21
Ensimmäisen palautekyselyn ideoista moni on jo toteutettu. Uusi kysely luvassa.

Imatran kaupunki toteutti asiakaskyselyn Mansikkalan koulukeskuksen uusista tiloista peruskoulun ja lukion väelle syyskuussa.

Vastauksissa kehuttiin valoa, pihaa ja sisäilmaa. Kaupunki sai myös paljon rakentavia kehittämisideoita. Isoin muutostoive koski siirreltävien seinien hankkimista.

Nyt tämä toive  on osin lunastettu. Muutamia siirtoseiniä asennettiin alaluokkien tiloihin talvilomaviikolla.

Ne ovat lasia ja eristävät ääntä. Seinät voi avata kokonaan eri tilojen välillä tai pitää kiinni sen mukaan, miten opettajat katsovat parhaimmaksi, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen kertoo.

Läpinäkyvistä siirtoseinistä on vasta muutaman päivän kokemus.

Opettajien palaute on ollut jo nyt hyvää, johtava rehtori Lasse Tiilikka kertoo.

Koulukeskuksessa tulee yhä edelleen olemaan avoimia oppimisympäristöjä eri-ikäisten oppilaiden käytössä.  Muutamiin tiloihin asennetaan vielä ensi kesänä siirtoseiniä tai kiinteitä lasiseiniä.

Lisäksi yhdelle valopihalle rakennetaan kesällä yläluokkalaisille oma kulkusilta, mikä rauhoittaa alaluokkien opiskelua.

 Uusi kysely keväällä

Syksyn palautekyselyn pohjalta on tehty erilaisia muutoksia niin pihalle, liikennejärjestelyihin, mopoparkkeihin, ruokailuun kuin tilojen siivoukseen. Yksi lasten suurimpia toiveita oli hämähäkkikeinujen saaminen pihalle. Sellainen on luvassa kesän aikana.

Kuten olemme korostaneet alusta alkaen, tila tulee valmiiksi vasta käyttäjien palautteen perusteella. Teemme nyt keväällä uuden asiakaskyselyn kaikille Mansikkalan koulukeskuksen käyttäjille. Toivomme, että viimeistään tuolloin mahdollisimman moni kertoo mikä tiloissa on hyvää ja mikä vielä kehitettävää, Turunen sanoo.

 

Lisätietoja:

Tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)

Johtava rehtori Lasse Tiilikka, p. 020 617 5718, lasse.tiilikkaatimatra.fi (lasse[dot]tiilikka[at]imatra[dot]fi)