kasvomaski käsien välissä
Maskin käyttö julkisilla piakoilla on nyt erityisen tärkeää.

Kuuden hengen kokoontumisrajoitus käyttöön

Liikuntatiloista linjaus lähiaikoina.

Aluehalintovirastolta (AVI) viikonloppuna saadun ennakkotiedon mukaan Etelä-Karjalassa otetaan jo alkavalla viikolla virallisesti käyttöön kuuden hengen kokoontumisrajoitus koronaepidemian leviämisvaiheen perusteella. Virallista AVIn päätöstä odotetaan maanantaina.

AVIn ennakko-ohjeistuksen mukaisesti Imatran kaupunki suosittaa jo nyt noudattamaan kuuden hengen kokoontumisrajaa.

─ Suurin osa liikuntaseuroista lomailee ensi viikon, mutta esimerkiksi yhdistysten kokouksissa on jo nyt hyvä noudattaa kuuden hengen maksimimäärää, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Liikunta- ja kulttuuritilojen käytön osalta kaupunki tekee linjauksia alkuviikosta. Lisätietoja päätöksen tueksi tarvitaan esimerkiksi sen osalta, mikä on alle 12-vuotiaiden harrasteryhmien sallittu henkilömäärä ja tuleeko tilat sulkea muilta käyttäjiltä kokonaan jo alkavalla viikolla. Kaupunki on yhteydessä kaikkiin sen tiloissa toimiviin liikuntaseuroihin.

 Maan hallituksen linjaama sulkutila astuu voimaan 8.3.

Maanantaina kaupungin liikuntatilat ovat vielä normaalisti auki. Myös kirjasto jatkaa toimintaansa nykyisillä aukioloajoilla.

─ Niissä tulee noudattaa THL:n hygieniamääräyksiä eli huolehtia käsihygieniasta, käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä. Maskia tulee käyttää esimerkiksi uimahalliin saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa aulatiloissa, Kujala muistuttaa.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi