
Imatra on lähdössä mukaan Saimaa-ilmiöön
Imatran kaupunginhallitus näytti vihreää valoa Saimaa-ilmiölle maanantaina. Se esittää kaupunginvaltuustolle, että mikäli Savonlinna ja Järvi-Suomi tulevat valituksi Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodeksi 2026, Imatran kaupunki sitoutuu mukaan Saimaa-ilmiön rahoitukseen vähintään 3 eurolla asukasta kohden.
- Tämän yhteistyön toivotaan poikivan koko Saimaan alueelle euroissa mitattavaa hyötyä, jos Savonlinna valitaan kulttuuripääkaupungiksi. Esimerkiksi vuosi 2011 toi Turkuun ja Varsinais-Suomeen noin 260 miljoonaa euroa, yhteysjohtaja Tea Laitimo toteaa.
Saimaa-ilmiön uskotaan tuovan myös Imatralle tapahtumia, kulttuurielämyksiä ja matkailullista näkyvyyttä.
Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että tarvittaessa Imatra voi kasvattaa maksuosuuttaan 5 euroon asukasta kohden, mikäli Imatralle saadaan kulttuuripääkaupunkihankkeen myötä merkittäviä tapahtumia.
Lue kaupunginhallituksen 8.2. kokoustiedote täältä.
Lisätietoja:
Yhteysjohtaja Tea Laitimo, p. 020 617 221, tea.laitimoimatra.fi (tea[dot]laitimo[at]imatra[dot]fi)
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 020 617 2280, anna.helminenimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)
Mitä hyötyä Saimaa-ilmiöstä Imatralle?
- Saimaa-ilmiöön mukaan lähtevät kaupungit ja kunnat ovat mukana ilmiön viestinnässä, materiaaleissa ja digitaalisella alustalla.
- Monet ohjelmasisällöt, yhteiset tempaukset ja tapahtumat ovat yli maakunnallisia, ja ne jalkautuvat ja toteutetaan erityisesti mukaan lähteviin kuntiin.
- Avointen tapahtuma- ja ohjelmahakujen toteuttamispaikat sijoittuvat kuntiin, jotka osallistuvat osaltaan Saimaa-ilmiön rahoittamiseen.
- Matalan kynnyksen Myö taataan -rahoitus suunnataan hiljaisten kaupunginosien ja taajamien toiminnan elvyttämiseen.
- Laajan Skill share lab -osaamisen jakamisohjelman kautta pidettävät seminaarit, työpajat ja koulutukset suunnataan rahoittajakuntien kulttuurin parissa työskenteleville, yrittäjille, yhdistys- ja seuratoimijoille, lapsille ja nuorille.
- Rahoittajakunnat ovat mukana edistämässä kulttuurin hyvinvointivaikutuksia: kulttuuri kuuluu kaikille, ja kulttuuri tuo hyvinvointia, elämyksiä ja osallistaa.
- Saimaa-ilmiön tavoitteena on uudistaa kuntien ystävyyskaupunkitoimintaa ja luoda uusia kansainvälisiä yhteyksiä ja rahoitusmahdollisuuksia.