Kuva
Koulun lasinen ulkoseinä, puuta ja Imatra-logo
Mansikkalan koulukeskus

Yhteislukio siirtyy lähi- ja etäopetuksen vuorotteluun

Tiedote
3.2.2021 16:11
Kaikki opiskelijat saavat lähiopetusta viikoittain.

Imatran yhteislukiossa aloitetaan uusi jakso ensi tiistaina lähi- ja etäopetusta vuorottelemalla.

─ Vuorottelujakso kestää viikon alkaen keskiviikkona ja päättyen tiistaina. Näin kaikki saavat lähiopetusta viikoittain. Jakson lopussa on hieman poikkeuksia lähipäivien lukumäärän tasaamiseksi, rehtori Mika Strömberg kertoo.

Vuorottelu lähi- ja etäopetuksessa koskee lukion ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoita. Abiturientit ovat jo pääsääntöisesti lukulomalla. IB-lukion kakkoset ja kolmoset ovat sen sijaan koko ajan lähiopetuksessa. 

Ylioppilaskirjoitusten vuoksi 15.3. – 22.3. kaikki opiskelijat ovat etäopetuksessa. 

Tarkemmin järjestelyistä on tiedotettu opiskelijoille Wilman välityksellä.

Jos koronatilanne muuttuu huonommaksi, meillä on valmius siirtyä täysmittaiseen etäopetukseen hyvinkin nopealla varoitusajalla, Strömberg toteaa.

Lukiolaisille lähipäivinä ruokailu koululla

Vuorojärjestely katsottiin tarpeelliseksi opintojen edistymisen kannalta. Se kuitenkin tekee etäruokailun järjestämisen hankalaksi.

─ Imatra yhteislukion opiskelijat saavat lähiopetuspäivinä, jokainen 2-3 päivänä viikossa, ruuan koululla. Etäruokajakelua ei pystytä toistaiseksi organisoimaan, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen pahoittelee.

Tällä järjestelyllä edetään ruokailun osalta ainakin koulujen talvilomaviikkoon asti.

 

Lisätietoja:

Imatran yhteislukion rehtori Mika Strömberg, p. 020 617 5709,  mika.strombergatimatra.fi (mika[dot]stromberg[at]imatra[dot]fi),