Lapsia urheilukoulussa.
Kuvaaja 
Essi Urpalainen
Essi Urpalainen ohjasi viime kesänä Imatran Urheilijoiden urheilukoulua.

Imatran Urheilijat palkkasi kesätyöseteleillä urheilukoulujen ohjaajia

Ilman kesätyöseteliä koronakesän urheilukoulut olisi ollut vaikeaa järjestää. Essi Urpalaiselle kesätyö Imatran Urheilijoissa oli hyvä kokemus.

Imatralainen Essi Urpalainen vietti viime kesän mieluisassa kesätyössä. Hän ohjasi Imatran Urheilijoiden 5­–8-vuotiaiden yleisurheilukoulua.

- Harrastan yleisurheilua itsekin, joten viihdyin työssä siksikin hyvin.

Työhön kuului harjoitusten käytännön valmistelut sekä treenien vetäminen. Harjoituksia oli kaksi kertaa viikossa.

Kesätöiden löytäminen oli kesällä 2020 nuorille erityisen hankalaa koronan aiheuttaman poikkeustilan vuoksi. Urpalainen haki töitä kesätyösetelin avulla.

- Seteli helpotti työn löytämistä. Luulen, että ilman seteliä töitä olisi ollut vähemmäksi aikaa.

Ohjaajia tarvittiin normaalikesää enemmän

Imatran Urheilijoille kesätyöseteleiden avulla palkatut nuoret mahdollistivat toiminnan koronakesän ajaksi. Koronarajoitusten vuoksi lasten ja nuorten urheilukoulut täytyi järjestää normaalia pienemmissä ryhmissä. Siksi myös ohjaajia täytyi palkata aikaisempia vuosia enemmän.

- Meillä oli lopulta 11 kesätyöntekijää ohjaamassa urheilukouluja ja –leirejä, seurassa yleisurheilusta vastaava Lauri Asikainen kertoo.

- Ilman kesätyöseteliä emme olisi pystyneet niin montaa nuorta palkkaamaan. Meidän on maksettava heille kilpailukykyistä palkkaa, mikä ei tässä mittakaavassa olisi ollut muutoin mahdollista.

Kesätyösetelin hakeminen on helppoa

Imatran Urheilijat aikovat palkata kesätyöntekijöitä seteleiden avulla tänäkin vuonna, sillä toimintatapa on osoittautunut toimivaksi.

- Järjestelmä on selkeä, toimiva ja kohtuullisen helppo. Toki se vaatii hieman paperityötä, mutta mikäpä ei vaatisi, Asikainen toteaa.

Myös Urpalainen piti kesätyösetelin hakemista helppona.

- Kaavake täytyi vain tulostaa, täyttää ja antaa työnantajalle allekirjoitettavaksi. Sen jälkeen se lähetettiin Ohjaamoon, Urpalainen kertoo.

 

Kesän 2021 kesätyösetelit ovat haettavissa 1.2. alkaen. Lue lisää tästä linkistä.