Imatran urheilutalo
Kuvaaja 
Ari Nakari
Imatran urheilutalolla lasten harrastaminen jatkuu rajoitusten puitteissa.

Liikuntatilojen koronarajoitukset säilyvät ennallaan Imatralla

”Harkitsemme loppuviikosta, voidaanko koulujen liikuntatilat avata lasten ja nuorten harrastuskäyttöön.”

Etelä-Karjalan maakunnallinen koronatilanneryhmä on tänään tiistaina 12.1. todennut, että kiihtymisvaiheessa ei ole varaa höllentää toistaiseksi voimassa olevia vapaa-ajan viettoa koskevia rajoituksia.

─ Vapaa-ajantoimijoiden ja urheiluseurojen paine toiminnan laajentamiseen on ymmärrettävää, mutta kiihtymisvaiheessa pysymisen kannalta olisi tärkeää pitää kaikki aiemmat rajoitukset voimassa. Kaikki lisääntyvä toiminta, mikä kasvattaa kontaktien määrää lisää riskiä tilanteen pahenemisesta ja jopa leviämisvaiheesta. Harrastamiseen ja pelaamiseen liittyviä rajoituksia tullaan tarkentamaan erillisissä kuntien ja Eksoten kokouksissa. Toimijoiden on hyvä varautua nopeastikin muuttuviin valtakunnallisiin tai alueellisiin suosituksiin ja muutoksiin, kertoo maakunnallisen tilannekuvaryhmän puheenjohtaja Tuula Karhula tilanneryhmän tiedotteessa.

Britanniassa havaittua muuntunutta koronavirusta on tavattu myös Etelä-Karjalassa. Virusmuunnos voi kuitenkin muuttaa tilannetta nopeastikin aiempaa vielä vakavampaan suuntaan.

Aikuisten harrastustoiminta rajattua

Aikuisten harrastustoiminta tulee siis pitää vielä rajattuna.

─ Lajiliitot etsivät keinoja mahdollistaa erilaisia turnauksia ja pelimatkoja, mutta asia on vaikea alueellisesti päättää. Eksote ja eteläkarjalaiset kunnat ovat toivoneet asiaan valtakunnallista linjausta, mutta keskustelemme asiasta paikallisesti vielä lähiviikkoina, avoterveydenhuollon ylilääkäri Sami Raasakka sanoo.

Edellä mainittu suositus merkitsee Imatralla sitä, että rajoituksia ei muuteta liikuntatilojen osalta. Aikuisten harrastustoiminnalle ei myönnetä lisää harjoitusvuoroja.

─ Odotamme lisää ohjeistuksia ministeriöltä ja THL:n taholta. Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua aiempien suositusten mukaisesti. Harkitsemme loppuviikosta, voidaanko koulujen liikuntatilat avata heidän harrastuskäyttöönsä, Imatran hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala toteaa.

 

Maakunnallisen tilannekuvaryhmän tiedote

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi