Kuva
Valtuustosali
Uusi valtuusto kokoontuu 16.8.

Valtuustoseminaarissa pohdittiin johtamismallia

Tiedote
11.1.2021 19:11
Ratkaistavana on se, miten johtamisvastuut jatkossa hoidetaan yhden johtajan mallissa.

Imatran kaupunginvaltuusto keskusteli tänään maanantaina kaupunginjohtajahausta ja hallintosäännön uudistamisesta valtuustoseminaarissaan.

Valtuusto oli yksimielinen siitä, että jatkossa Imatra toimii yhden kaupunginjohtajan mallilla.

Nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka on ilmoittanut jäävänsä ensi syksynä vuosilomalle ja eläköityvänsä vuoden 2022 alkupuolella.

Valtuusto on sitä mieltä, että uuden kaupunginjohtajan haku tulee käynnistää mahdoillisimman pian. Virkahaun käynnistää kaupunginhallitus.

Jo aiemmin linjatun mukaisesti tämä valtuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan.

─ Näkemys oli selkeä. Uudelle valtuustolle halutaan antaa puhdas pöytä ja varmistaa, että se pääsee aloittamaan yhteistyön uuden johtajan kanssa, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm summaa linjausta.

Hallintosäännön uudistamista jatketaan

Valtuusto käsitteli myös hallintosäännön uudistamista.  

Hallintosäännön valmistelua jatketaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut hallintosääntöuudistuksen jättäminen seuraavalle valtuustolle.

Ratkaistavana on se, miten johtamisvastuut jatkossa hoidetaan yhden johtajan mallissa. Kaupunginjohtajan työ painottuu jatkossa nykyistä korostetummin elinvoimaan ja edunvalvontaan. Hallitosäännön valmistelussa on ratkaistava vastuualueiden, konsernipalveluiden ja päätösvalmistelun johtamisvastuut.

 

Lisätietoja:

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm, p. 0400588978, niina.malmatimatra.fi (niina[dot]malm[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Tommi Matikainen, p. 0400 810 031, tommi.matikainenatimatra.fi (tommi[dot]matikainen[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginvaltuuston  2. varapuheenjohtaja Erkki Saarimäki, p. 050 331 0102, erkki.saarimakiatimatra.fi (erkki[dot]saarimaki[at]imatra[dot]fi)