Kuva
uimahallin vesi
Liikuntatilat avataan jälleen 7.1.

Uimahalli, urheilutalo ja jäähalli avataan käyttäjille torstaina loppiaisen jälkeen

Tiedote
5.1.2021 13:20
Kaupungin kuntosalit pidetään edelleen suljettuina.

Imatran kaupunki avaa liikuntatilansa eli uimahallin, urheilutalon ja jäähallin torstaina 7.1.. Nämä tilat suljettiin koronatilanteen heikentyessä Imatralla joulun alla.  Samoin Ukonniemi-areena avautuu 7.1.

Kiitos kaikille käyttäjille, että tilanne ymmärrettiin ja otettiin vakavasti. Tämän hetken tiedon mukaan tilat voidaan jälleen avata, Valtakunnallisten suositusten mukaisesti erityisesti lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia pyritään hallitusti käynnistämään ja pitämään yllä myös koronan kiihtymisvaiheessa, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala toteaa.

Kaupungin ylläpitämät kuntosalit pidetään edelleen tammikuun ajan suljettuina.

Yli 20-vuotiaiden suositus edelleen voimassa

Yli 20-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan osalta on edelleen voimassa suositus, että tätä toimintaa ei toteutettaisi. Näin ollen esimerkiksi kaupunki ei käynnistä aikuisten ohjattuja liikuntaryhmiä. Liikuntaryhmien jäsenille tullaan järjestämään ohjattua liikuntaa etäpalveluna. Tästä tiedotetaan tarkemmin ryhmäläisille ensi viikon aikana.

Koulujen liikuntasalien iltakäyttöä ei niin ikään vielä käynnistetä. Tällä halutaan varmistaa, että koulut saadaan käynnistettyä turvallisesti.  Mikäli tartuntatilanne pysyy rauhallisena, näiden tilojen käyttöönottoa harkitaan tammikuun kolmannesta viikosta alkaen. Tilojen käyttöönottoa suunnitellaan tätä ennen yhdessä seurojen kanssa.

Elämme päivä ja viikko kerrallaan. Jos tartuntatilanne tai altistuneiden määrä maakunnassa tai Imatralla muuttuu huonompaan suuntaan, arvioimme tilannetta uudelleen, Kujala sanoo.

AVIn ohjeistuksen mukaisesti maksimihenkilömäärä julkisissa tilaisuuksissa on 20 henkilöä. Yksityistilaisuuksissa henkilömäärän maksimi on 10 henkilöä. Tämä koskee myös kaikkea harrastustoimintaa. Imatran kaupunki muistuttaa seuroja ja harrastajia turvaväleistä ja hygieniaohjeista.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)