Kuva
Nainen ja mies käyttävät lainausautomaattia.
Heili-lukuhaasteessa on 25 kohtaa.

Heili-kirjastoille oma lukuhaaste 2021

Tiedote
29.12.2020 14:51
Lukuhaaste on avoin kaikille lukemisesta kiinnostuneille.

Lappeenrannan kaupunginkirjasto on laatinut yhdessä muiden Etelä-Karjalan kirjastojen kanssa aikuisten lukuhaasteen vuodelle 2021. Lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa saat 25 erilaista tapaa valita uutta luettavaa. Tämä on Heili-kirjastojen ensimmäinen lukuhaastevuosi.

Lukuhaaste on avoin kaikille lukemisesta kiinnostuneille, ja kuka tahansa voi osallistua siihen. Tarkoitus on lisätä lukuiloa, ei lukustressiä. Etsi siis osallistumiseen sopiva tapa, joka inspiroi juuri sinua! Löydät lukuhaasteen kaikista Heili-kirjastojen toimipisteistä, verkkosivuiltamme ja Heili-verkkokirjastosta heili.finna.fi.

Haasta itsesi lukemaan uutta! Voit käyttää samaa kirjaa useampaan haastekohtaan tai keksiä jokaiseen uuden. Jos et halua kertoa lukemasi kirjan nimeä, voit merkitä kohdan ruksilla suoritetuksi. Täytetyn lomakkeen kirjastoon palauttaneiden ja yhteystietojensa jättäneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja vuoden 2022 alussa. Lukuhaasteella on oma Facebook-ryhmä: Heili-kirjastojen lukuhaaste

Apua on aina saatavilla! Jos tarvitset apua sopivan kirjan löytämiseen, voit suunnata lähikirjastoon kysymään vinkkejä. Facebook-ryhmässä jaetaan vinkkejä sopivista kirjoista, ja julkaisemme Heili-verkkokirjastossa myös listan hakuvinkeistä.

Haasteen saat omasta Heili-kirjastostasi paperimuodossa, tai voit tulostaa sen tästä:

Lukuhaasteen lomake

Jos sopivaa kirjaa ei löydy, saat täältä apua:

Vinkkejä haastekohtiin sopivan lukemisen löytämiseen