Ihmiselle annetaan rokotus käsivarteen.
Väestöstä ensimmäisenä rokotetaan yli 80-vuotiaat.

Eksote tiedottaa: Koronavirusrokotukset alkavat Eksotessa koronapotilaita hoitavalle henkilöstölle

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksoten) henkilöstön koronavirusrokotukset alkavat 29.12.2020, yhteistyössä työterveyshuollon kanssa. Rokotusjärjestys määräytyy Valtioneuvoston asetuksen perusteella. Eksote saa Suomeen ensimmäisenä tulevasta erästä 100 kpl Pfizerin ja BioNTechin rokotteita joulun jälkeen viikolla 53.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) esityksessä koronapotilaita hoitava terveydenhuollon henkilöstö sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstö ja asukkaat priorisoidaan saamaan rokotteet ensimmäisenä. Muista ryhmistä seuraavana rokotetaan ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia perussairauksia.

Tämänhetkisen, saatavissa olevan tiedon mukaan rokotteita saadaan lisää viikoittain ja ohjeet rokotuksiin ja ajanvarauksiin lähetetään heti, kun tieto rokotteiden saapumisjärjestyksestä ja määrästä saadaan tietoon.

Koronarokotteen turvallisuus ja teho on todettu hyväksi
Koronavirusrokotteita arvioidaan samoilla laatu-, turvallisuus- ja tehokkuuskriteereillä kuin muitakin lääkkeitä. Lääkeviranomaiset myöntävät myyntiluvan vain rokotteille, joilla on tutkimuksiin osoitettua näyttöä sekä tehosta että turvallisuudesta. (THL). Annettavien koronavirusrokotteiden teho on todettu hyväksi.
Hoitohenkilökunnan vapaaehtoisten koronarokotteiden avulla pystytään suojaamaan sosiaali- ja terveydenhuollonhenkilökuntaa itseään, henkilöstön lähipiiriä sekä asiakkaita ja potilaita. Näin varmistetaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimivuus.
Koronarokotteita saadaan tämänhetkisen tiedon mukaan käyttöön vähitellen vuoden 2021 aikana. Rokotteiden jakelussa Etelä-Karjalassa edetään viranomaisohjeiden mukaisesti.
Rokotus ei poista suojautumisen tärkeyttä. Rokotuksesta huolimatta on noudatettava annettuja suojautumisohjeita mm. käsihygienian, kasvosuojainten käytön ja tapaamisrajoitusten osalta.

 

Lisätiedot medialle: 

Terveys- ja vanhuspalvelujohtaja vs Taina Jaako, taina.jaako@eksote.fi, p: 040 8283 186


Lisätietoa rokotusjärjestyksestä THL:n sivustolta: https://thl.fi/fi/-/thl-n-esitys-koronarokotetta-tulisi-tarjota-ensin-koronapotilaita-hoitaville-ja-ymparivuorokautisen-hoivan-henkilostolle-ja-asukkaille?fbclid=IwAR3oHcJPbW2C3hP5bxOnKZLUVUWmVjshG7Z2KtfXdsayaG49rVHt2XvE0VQ