Imatran logo
Imatran logo

Kaupunginhallitus linjasi elinvoimatyön uusia askelia

Tällä on vaikutuksia Kehyn, Mitran ja IBC toimintaan ja resursseihin.

Imatran kaupunginhallitus linjasi maanantaina ylimääräisessä kokouksessaan ottavansa elinvoimatyön tarkempaan ohjaukseensa. Samalla Imatran Seudun Kehitysyhtiön (Kehy) ja Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:n (Mitra) rooleja kaupungin elinvoimatyössä tiivistetään.

Tällä muutoksella tulee olemaan vaikutuksia Kehyn, Mitran ja Imatra Base Campin (IBC) toimintaan ja resursseihin.

─ Näistä vaikutuksista päätetään tarkemmin tammikuussa. Tarkoitus on kohdentaa nykyisiä resursseja aiempaa tehokkaammin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen sanoo.

Nyt on jo linjattu, että Kehyn resursseista siirretään 300 000 euroa koko kaupungin työllisyys- ja elinvoimatoimenpiteisiin. Tämän valmistelun käynnistää Kehyn hallitus välittömästi.

Kaupungin johtamisesta linjaus helmikuussa

Imatran kaupungin uusi hallintosääntö on niin ikään yhä työn alla. Sen on tarkoitus astua voimaan kesäkuun alussa 2021.

Uusi hallintosääntö linjaa muun muassa sen, millä mallilla kaupunkia johdetaan jatkossa, Nykyinen kaupunginjohtaja Kai Roslakka on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vuoden 2022 alussa. Töistä hän jää lomille syksyllä 2021.

Kaupunginvaltuusto käsittelee tammikuun seminaarissa hallintosääntöä. Tarkoitus on, että uusi hallintosääntö on käsiteltävissä viimeistään helmikuun valtuustossa.

Uuden kaupunginjohtajan valinnan tulee tekemään nykyinen valtuusto.

Muutoksia Mitraan

Kaupunginhallituksessa kerrattiin myös vuodenvaihteessa voimaan astuvaa yhtiömuotomuutosta.

Hankinta- ja kilpailulainsäädäntö edellyttää markkinaehtoisen ja inhouse-toiminnan erottamista, kun myyntiä konsernin ulkopuolelle on enemmän kuin 0,5 miljoonaa euroa.

Tämän vuoksi 1.1.2021 aloittaa Mitra Management Oy. Management-yhtiöön siirtyy nykyisen Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:n kaikki markkinaehtoinen toiminta sekä Imatran Seudun Yritystilat Oy.

Markkinaehtoisen toiminnan erottaminen omaksi yhtiöksi tulee vaikuttamaan yhtiöiden hallitusten kokoonpanoihin. Näistä päätetään kaupunginhallituksen ensimmäisessä kokouksessa vuonna 2021.

 

Lisätietoja:

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p.0206172280, anna.helminen@imatra.fi

Kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Ilkka Nokelainen, p. 040 5930552, ilkka.nokelainen@imatra.fi

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakka@imatra.fi