Kuva
Lukiolaiset ovat olleet helmikuussa vuorotellen etä- ja lähiopetuksessa.

Mansikkalan yläkoulu siirtyy jouluun asti opiskelemaan kotiin

Tiedote
17.12.2020 14:05
Alakoulusta karanteeniin 31 oppilasta ja 3-4 henkilökunnan jäsentä.

Mansikkalan koulukeskuksen yläkoulun oppilaat siirretään huomisesta perjantaista (18.12.) alkaen erityisin opetusjärjestelyin opiskelemaan kotona. Kyseessä on varotoimenpide, jolla Mansikkalan koulukeskuksessa ilmennyt koronatartuntariski saadaan rajattua. Yläkoulun puolella ei ole tämän hetken tiedon mukaan sairastuneita.

Isommat oppilaat pystyvät muutamat päivät ennen joululomaa opiskelemaan itsenäisemmin, toteaa Mansikkalan koulukeskuksen johtava rehtori Lasse Tiilikka.

Kotona opiskelua jatketaan joululomaan asti eli kolme päivää. Koulu ohjeistaa oppilaita tänään miten toimitaan kotona opiskeltaessa.

Kyseessä ei ole virallisesti etäopetus, sillä se vaatisi viranomaispäätöksiä. Kaupunki toimii nyt joustavammin ja siirtää yläkoulun kokonaan erityisjärjestelyin opiskelemaan kotona.

Ruokailua yläkoulun oppilaille ei valitettavasti pystytä näin nopealla varoitusajalla järjestämään kolmen poikkeuspäivän ajaksi.

Oireilevat testataan

Pienemmät oppilaat eli alakoulu pysyy lähiopetuksessa, mutta Eksote tulee tänään asettamaan tartunnan saaneen kanssa lähikontaktissa olleet oppilaat ja henkilökunnan jäsenet karanteeniin. Eksote tavoittelee kaikkia karanteeniin asetettavia tänään torstaina puhelimitse. Yhteensä karanteeniin joutuu noin 31 oppilasta ja 3-4 opettajaa. Kaupungilta on jo eilisen illan aikana kontaktoitu puhelimitse kaikki ne perheet, joita tuleva karanteeni koskee.

Joukkotestaamisia ei tulla tekemään, mutta Eksote testaa tarvittaessa kaikki Mansikkalan koulukeskuksen oppilaat ja henkilökunnan jäsenet, jotka ovat oireilleet koronalle tyypillisesti ja olleet tartunnan saaneen kanssa tekemisissä.

Alustavan tiedon mukaan oireilevia on joitakin, mutta on syytä muistaa, että liikkeellä on myös ihan tavallista flunssaa, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Kaupunki tiedottaa asiasta aktiivisesti aina, kun uutta tietoa Mansikkalan tapauksesta saadaan. Koulujärjestelyistä ensi lukukauden alussa tiedotetaan vuodenvaihteen jälkeen, ennen koulutyön alkua sekä kaupungin sivuilla että Wilmassa.

Suositusta noudatettiin hyvin

Jo tänään torstaina koulusta jäi pois kaupungin keskiviikkona julkaiseman suosituksen pohjalta pois noin puolet alakoulun oppilaista.

Ne luokat, joiden kannustettiin jäämään kokonaan omaehtoiseen karanteeniin, ovat kehotusta noudattaneet, Tiilikka kiittelee.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)

Johtava rehtori Lasse Tiilikka, p. 020 617 5718, lasse.tiilikkaatimatra.fi (lasse[dot]tiilikka[at]imatra[dot]fi)

 

Koronaviruksen oireet

Koronaviruksen oireita voivat olla

  • kuume
  • yskä
  • hengenahdistus
  • lihaskivut
  • väsymys
  • nuha
  • pahoinvointi
  • ripuli

(Lähde:THL)

 

Lisää tietoa koronavirustilanteesta ja testaukseen hakeutumisesta:

eksote.fi / koronavirus