Kuva
Poika ottamassa herkkuja.
Vuoksenniskan koulun itsenäisyysjuhlassa yläkoululaiset tarjoilivat, kun kuudesluokkalaiset juhlivat. Herkkuja hakemassa Jani Tikkanen.

Kuudeluokkalaiset juhlivat itsenäistä Suomea

Tiedote
4.12.2020 13:34
Juhla järjestettiin jokaisella koululla erikseen. Ohjelmassa oli puheita, taikatemppuja ja herkuttelua.

Imatran kuudesluokkalaiset juhlistivat itsenäisyyspäivää perjantaina 4.12. Tänä vuonna juhla järjestettiin jokaisella koululla erikseen, sillä voimassa olevat koronarajoitukset estivät suuren, kaikille yhteisen itsenäisyysjuhlan järjestäminen.

Pienempi juhlijajoukko ei kuitenkaan juhlan arvoa vähentänyt, arvioivat Imatrankosken koulun kuudesluokkalaiset.

–Päinvastoin, tämä on oikein hyvä juhla. Yhtään ei harmita vaikka isoja juhlia ei voitukaan järjestää, Imatrankosken koulun kuudesluokkalainen Oona Tanskanen mietti.

IK11.jpg

Ella Varis (vas.), Oona Tanskanen ja Kiira Karttunen juhlivat iloisin mielin.

Ohjelmassa puheita ja taikatemppuja

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka tervehti juhlijoita videon välityksellä. Juhlapuheen piti kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Niina Malm, joka vieraili jokaisella koululla tervehtimässä koululaisia.

Malm muistutti puheessaan, että jokaisella koululaisella on oikeus käydä koulua rauhassa ilman pilkkaa ja väkivaltaa. Ne eivät kuulu Suomeen eivätkä someen.

–Luokkakaverista ja ystävästä on hyvä pitää huolta. Kaveria ei jätetä. Ei jätetty 80 vuotta sitten eikä ole syytä jättää nytkään, Malm totesi.

Taikuri Eetu Lampi toi juhlaan ripauksen magiaa. Lisäksi ohjelmassa oli herkuttelua: tarjolla oli coctail-paloja, kuohujuomaa ja mehua.

Vuoksenniskalla juhlittiin uuden koulurakennuksen aulassa

Vuoksenniskan koululainen Otto Metsi sanoi, että itsenäisyydestä tulee mieleen kiitollisuus. Metsin pöydässä oltiin yhtä mieltä, että juhla ja taikuri olivat hyviä, vaikka kaupungintalollakin olisi ollut mukava juhlia. 

Pöytäseurue.jpg

Cecilia Luostarinen, Otto Metsi, Akeli Lääperi ja Miro Hytönen kunnioittivat juhlaa arvokkaalla pukeutumisella.