maskit toiselle luokka-asteelle
Vahva maskisuositus julkisissa tiloissa voimaan ensi lauantaina.

Maskisuositus voimaan Imatran yhteislukiossa ensi viikolla

Myös liikunta- ja kulttuuritiloissa vahva maskisuositus, valvontaa lisätään.

Etelä-Karjalan alueellinen covid-tilannekuvaryhmä tarkensi koronasuosituksiaan tänään torstaina 26.11.

Näiden suositusten pohjalta myös Imatran kaupunki muokkasi omia ohjeistuksiaan.

Merkittävin muutos edelliseen liittyy tilanneryhmän vahvaan maskisuositukseen julkisissa tiloissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että maskisuositus tulee voimaan toisella asteella eli Imatran kaupungin järjestämässä lukion opetuksessa.

─ Meillä on ensi keskiviikkoon asti lukiossa päättöviikko. Ryhmät eivät päättöpäivinä sekoitu. Käytämme alkuviikon päivinä maskeja. Linjaamme lähipäivinä miten opetus ensi viikon torstaista alkaen järjestetään, yhteislukion rehtori Mika Strömberg sanoo.

Kaupunki tiedottaa lukion tulevista opetusjärjestelyistä ensi viikon alussa.

Maanantaista torstaihin lukiolaisille tarjotaan tarvittaessa maskeja kaupungin puolesta. Pääsääntöisesti opiskelijoiden on hankittava maskinsa itse.

Myös lukion ja perusopetuksen henkilökunta käyttää maskeja ensi viikon alusta alkaen Mansikkalan koulukeskuksessa tilojen yhteiskäytön vuoksi. Muissa koulukeskuksissa ei ole maskisuositusta.

Liikuntatiloissa maskit

Julkisten tilojen vahva maskisuositus koskee myös liikunta- ja kulttuuritiloja yli 15-vuotiaiden osalta, joilla ei ole terveydellistä estettä maskin käytölle.

Esimerkiksi urheilutalolle, uimahallille ja jäähallille sekä koulujen liikuntasalien iltakäyttöön on saavuttava ja sieltä on poistuttava maskeissa. Liikuntaharjoitteiden aikana ei maskeja tarvitse käyttää.

─ Tulemme seuraamaan yleisten hygieniaohjeiden noudattamista ja maskien käyttöä liikuntatiloissa. Näillä toimenpiteillä voimme yhdessä ehkäistä koronaepidemian etenemistä Imatralla, Mikäli ohjeita ei noudateta, kaupunki voi joutua rajoittamaan tilojen käyttöä, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala toteaa.

Yksityistilaisuuksia vain alle 10 hengelle

Kaupunki korostaa etätyösuositusta ja toivoo, että sitä noudattavat kaikki Imatran alueen työpaikat sikäli, kun se on työn luonteen vuoksi mahdollista.

Maakunnallinen tilanneryhmä kehottaa välttämään yli 10 hengen yksityistilaisuuksia.

─ Tämä suositus tulisi Imatrallakin nyt ottaa vakavasti. Kukaan ei varmasti halua, että koronaepidemia pahenee joulun alla, Kujala muistuttaa.

Kaikki uudet suositukset tulevat voimaan lauantaista lähtien.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, arja.kujala@imatra.fip. 020 617 2227

Yhteislukion rehtori Mika Strömberg, mika.stromberg@imatra.fi, p,  020 617 5709