Parin päivän etäopetus on kaupungin varotoimi.

Imatran yhteislukion opiskelijat loppuviikoksi etäopetukseen

Kyseessä ei ole virallinen karanteeni, vaan kaupungin toteuttama varotoimi.

Yhteislukion lukio-opiskelija on mahdollisesti altistunut koronalle. Varotoimenpiteenä kaikki lukion opiskelijat (yhteislukio, IB ja Itä-Suomen koulun lukio) sekä opettajat siirretään etäopetukseen loppuviikon ajaksi.

─ Näin laajaan varotoimenpiteeseen ryhdyttiin, koska lukiossa opetus tapahtuu kurssimuotoisesti ja eri ikäryhmät kohtaavat vääjäämättä toisiaan opetusryhmissä, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Altistunut on jo testattu. Tällä hetkellä testitulosten saaminen saattaa kestää kauemmin kuin vuorokauden, minkä vuoksi etäopetus linjattiin kestämään loppuviikon ajan.

Lukio tiedottaa Wilman kautta lisää tarpeen mukaan opetusjärjestelyistä. Ruokailua loppuviikon etäopetukseen ei valitettavasti pystytä järjestämään näin lyhyellä varoajalla.

Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona ja seuraa Eksoten toimintaohjeita. Yhteystiedot ja toimintaohjeet löydät  Eksoten sivuilta.

Nyt kyseessä ei ole Eksoten määräämä karanteeni, vaan Imatran kaupungin toteuttama varotoimenpide. Imatran kaupungissa on ollut kaksi koulukaranteenia koronan vuoksi. Toinen toteutettiin marraskuun alussa Mansikkalan yläkoulussa ja toinen Vuoksenniskan koulukeskuksessa viime viikolla.

Mansikkalassa karanteeniin osallistuneista kukaan ei sairastunut, Vuoksenniskan karanteenin viimeinen päivä on huomenna 19.11. Myöskään Vuoksenniskalla ei ole ilmennyt jatkotartuntoja.

Imatran kaupunki tiedottaa lisää, kun tiedetään onko varotoimenpiteen jatkolle tarvetta.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227

Yhteislukion rehtori Mika Strömberg, mika.stromberg@imatra.fi, p,  020 617 5709

Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, pysy kotona ja seuraa Eksoten toimintaohjeita. Yhteystiedot ja toimintaohjeet löydät  Eksoten sivuilta.