Kuva
Nuorisotila, tilassa sohvia ja pöytä.
Mansikkalan koulukeskukseen avattiin elokuussa nuorisotila Chillaamo.

Imatralaisnuoret viihtyvät Mansikkalan uudessa nuorisotilassa hyvin

5.11.2020 17:38
Elokuussa avattu nuorisotila Chillaamo on osoittautunut toimivaksi. Perjantai-iltaisin tilassa vierailee parhaimmillaan sata nuorta.

Imatralaiset nuoret ovat löytäneet Mansikkalan koulukeskuksen uuden nuorisotilan hyvin. Chillaamoksi nimetty tila avattiin elokuussa samaan aikaan muun koulukeskuksen kanssa.  

Uusi tila on saanut nuorilta hyvää palautetta. Tiloja on pidetty avarina ja viihtyisinä, ja niihin on ollut helppoa tulla.  

–Koulukeskus on nuorille hyvin luontainen paikka viettää vapaa-aikaa. Etenkin perjantai-illat ovat olleet suosittuja. Silloin yhden illan aikana meillä käy parhaimmillaan sata nuorta, nuorten palveluiden tiimivastaava Niina Kupiainen kertoo. 

Nuorten kanssa ollaan tekemisissä päivittäin 

Chillaamo on avoinna keskiviikkoisin sekä vuoroviikoin torstaisin tai perjantaisin.  

Paikalla olevat nuoriso-ohjaajat järjestävät illoissa erilaista ohjelmaa. Ohjatun toiminnan lisäksi tiloissa voi viettää aikaa vapaasti: jutella, pelailla biljardia, pingistä tai lautapelejä, tai vain olla. 

Paljon on kiinni nuorista itsestään, sillä he voivat vaikuttaa siihen, mitä Chillaamossa tapahtuu. 

–Juuri nyt odottelemme uusia näyttöjä pleikkareita varten. Niitä onkin jo toivottu sinne kovasti, ja ensi viikolla niiden pitäisi saapua, Kupiainen kertoo. 

Nuoriso-ohjaajat tapaavat nuoria myös Chillaamon ulkopuolella. Vuoksenniskan, Kosken ja Mansikkalan koulukeskuksissa on oma nuoriso-ohjaaja, joka on tavoitettavissa aina tiistaisin. Lisäksi nuorten palvelut vierailevat säännöllisesti Imatran ammattiopisto Sampolla ja ovat mukana moniammatillisissa kahviparkeissa, sekä ammattiopistolla että Yhteislukiolla.

–Tapaamme nuoria paljon ihan heidän arjessaan. Kanssakäyminen on jokapäiväistä, ja näissä kohtaamisissa juttelemme paljon myös siitä, mitä nuoret Imatralle toivovat. Ohjaajat tavoittaa myös some-kanavien kautta, ja viestit kulkevat aktiivisesti myös näitä reittejä, Kupiainen kertoo.

–Tänä syksynä olemme kokeilleet uutena nuorisotyön muotona myös aamukohtaamisia, jolloin tarjoamme muutamissa kouluissa pientä purtavaa ja jutteluhetken nuorille. Yhtenä nuorisotyön muotona meillä on pienryhmätyöskentelyä esim. Luovin opiskelijoiden kanssa. Myös nuorille aikuisille on tarjolla avointa vapaa-ajan ryhmätoimintaa.

 Nuorten kulmasta saa yksilöllistä tukea 

Chillaamon lisäksi nuorten palveluja on myös Nuorten kulmassa Imatrankoskella. 

Nuorten kulma toimii Torigalleriassa osoitteessa Einonkatu 10. Sieltä löytyvät arjen asioissa auttava Ohjaamo, etsivä nuorisotyö sekä yksilöllistä ohjausta nuorille antava Sytkäri-hanke. 

–Nuorten kulmassa työskentelee kaksi etsivää nuorisotyöntekijää sekä ohjaamoneuvoja. Lisäksi siellä toimii useita yhteistyökumppaneitamme, esimerkiksi Martat ja seurakunta, Kupiainen sanoo. 

Nuorten kulmasta nuoret saavat yksilöllistä apua ja tukea arjen asioihin. 

–Palvelut ovat matalan kynnyksen palveluja. Yhdestä paikasta löytyy vinkkejä ja apua moneen asiaan, esimerkiksi työllistymiseen, alan valintaan tai taloudellisiin ongelmiin.  Ohjaamo-kahvila puolestaan on kaikille nuorille aikuisille suunnattu kohtaamis- ja vapaa-ajanviettopaikka. 

Kaikki ovat tervetulleita kehittämään palveluita 

Niina Kupiainen aloitti Imatran kaupungin nuorten palveluiden tiimivastaavana lokakuun puolessa välissä. Muutaman viikon aikana hän on ennättänyt huomata, että imatralaisnuoret ovat reippaita. 

–Toki toivoisin, että nuoret ottaisivat yhteyttä vieläkin aktiivisemmin ja kertoisivat toiveitaan ja ideoitaan. 

Nuorten palvelujen työntekijät tavoittaa sosiaalisesta mediasta Facebookista, Instagramista ja Snapchatista. Lisäksi tietoa löytyy nuorten palveluiden internetsivuilta, jossa on myös mahdollisuus lähettää ideoita. 

Kupiainen toivottaa kaikki nuoret ja nuorten asioista kiinnostuneet tervetulleiksi  keskustelemaan ja kehittämään palveluja. 

–Olemme kaikki yhteisellä asialla. Meidän kaikkien lähtökohtana on toimia nuorten aloitteesta ja heidän hyväksi. 

 

Lisätietoja: 

Tiimivastaava Niina Kupiainen, niina.kupiainenatimatra.fitarget="_blank", 020 617 7201 
Nuorten palvelut Facebookissa 
Nuorten palvelut Instagramissa 
Nuorten palveluiden internetsivut 

Nuorisotila Chillaamo

  • Mansikkalan koulukeskus, Koulukatu 2
  • Avoinna klo 16-20.45 keskiviikkoisin, parittomien viikkojen torstaisin ja parillisten viikkojen perjantaisin
  • Ohjattua toimintaa ja vapaata oleskelua
  • Lisää tietoa internetsivuilta

Nuorten kulma