Kuva
Latu lumettoman metsän keskellä, paljon hiihtäjiä ladulla.
Ensilumenlatu avautuu lokakuussa. Arkistokuva.

Ensilumenladun avajaisviikonloppu oli ennätysvilkas ja palaute erinomaista

27.10.2020 13:08
Tulevana viikonloppuna hiihdettävään FIS-kisaan odotetaan vajaa 150 osallistujaa molemmille kisapäiville.

Imatran ensilumenlatu avattiin viime perjantaina. Paikalla olleiden mukaan väkeä oli muihin vuosiin nähden enemmän. 

Imatran urheilijoiden varapuheenjohtaja Kari Ahonen pitää avausviikonloppua onnistuneena.

– Tosi hyvät fiilikset. Paras avaus ikinä, hän hehkuttaa.

Ahosen havaintojen mukaan viikonloppuna Imatralla harjoittelivat paikallisten lisäksi ainakin Hollolan Urheilijat Lari Lehtosen johdolla, Espoon hiihtoseura, Orimattilan Jymy, Mikkelin Hiihtäjät ja tietenkin Lappeen Riento.

Hiihtäjiä paikan päällä palvelevan Saimaa Sportin Johannes Kohosen mukaan saatu palaute oli erittäin positiivista ja sitä tuli kaikesta. Muun muassa hiihtotarvikkeita ja huoltopalvelua tarjoavalla yrityksellä riitti viikonloppuna kysyntää muutenkin kuin lipunmyynnin merkeissä. 

– Sai olla töissä paljon pidempään kuin oli sovittu aukioloajat, Kohonen kertoo.

Imatran kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikön Arja Kujalan mukaan lippujen menekki viikonloppuna oli jopa yllättää.

–  Niitä käytiin viikonloppuna viemässä lisää myyntipaikoille.  

Hänen mukaansa kausiliput lienevät nyt pääosin myyty, koska niitä sai ostaa sunnuntaihin saakka edullisemmalla hinnalla. Ladun auettua lippujen myynti palasi edellisen vuoden tasolle, kun menekki oli siihen asti hieman viime vuotta vähäisempää. 

Lipputuloilla katetaan noin puolet ladun 130 000 euron vuosittaisista kustannuksista. Ladun vaikutukset Imatran alueen talouteen vievät ladun pitämisen kuitenkin plussan puolelle.

FIS Imatran Kylpylä -hiihdot kisataan 31.10. – 1.11.

DSC_0978.jpg

Imatralla hiihdetään kilpaa viikonloppuna, kuva tammikuulta 2016

Kansainvälisen FIS-pisteisiin oikeuttavat hiihtokilpailut eivät järjestäjien mukaan ole vaarassa. 

Koronatilanteesta johtuen kisaan on tulossa lähinnä kotimaan hiihtäjiä. Kilpailun johtajan Kari Ahosen mukaan osanottajia on tulossa vajaa 150 kisapäivä. Eksotiikkaa tarjoaa Imatralta FIS-pisteitä kärkkyvä Mongolian maajoukkue. 

– Mongolian maajoukkue tulee seitsemän hengen voimin. Olivat pari kolme vuotta sitten Imatralla leirillä, Ahonen kertoo.

Suomen kärjen tuntumassa kisaavien Imatran urheilijoiden miehiä ladulla nähdään yhdeksän. He karsivat samalla seuransa viestijoukkueiden paikoista seuraavana viikonloppuna hiihdettävään Vuokatin Suomen cupin avaukseen. Miehiä ladulle on lähdössä kolme joukkueellista, eli yhdeksän hiihtäjää.

Espoon hiihtoseurassa valmentava Timo Heinonen on tuomassa Imatralle seuran junioreita. Viikonlopun kilpailun jälkeen espoolaisnuoret jäävät Imatralle viikoksi pitämään harjoitusleiriä. Imatra on Heinosen mukaan perusteltu valinta leiripaikaksi.

– Luotan että ladut ovat kisan jälkeen kunnossa. Paikkana Imatra on hyvä ja majoitukset ovat lähellä. Meillä on muutama ampumahiihtoa harrastava niin päästään sitäkin tekemään. Onhan Imatra leiripaikkana aivan loistava, kesällä rullahiihtoa ja talvella hiihtoa, Heinonen kehuu.

Yleisöllä on vapaa pääsy hiihtokilpailuihin. Kilpailun henkilöstö pitää maskeja ja järjestävä seura kehottaa yleisöä huolehtimaan hyvästä hygieniasta ja säilyttämään turvavälit tai pitämään suojamaskia.

Katso kisaohjelma Imatran urheilijoiden verkkosivuilta.

Lisätietoa:

Ensilumenladusta, Hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala, 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi

FIS-kisoista, Kilpailun johtaja Kari Ahonen +358 400 716 386