Kuva
Puheenjohtajan nuija
Kaupunginhallitus

Imatran kaupunginhallitus otti talousarviolle aikalisän

Tiedote
26.10.2020 19:02
Veroprosentit säilyvät ennallaan.

Imatran kaupunginhallitus ei vielä tänään maanantaina saanut valmiiksi talousarvioesitystään. Kolmannessa käsittelyssä päätettiin ottaa viikon aikalisä.

 Saimme käsiteltyä isot asiat, kuten veroprosentit, mutta odotamme vielä tarkennuksia Eksoten ilmoittamiin talousarviolukuihin. Lisäksi investoinneissa ja avustuksissa on vielä tarkennettavaa jonkin verran, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen sanoo.

Kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle ensi vuoden tuloveroprosentiksi 20. Toisin sanottuna veroprosentti ei ole nousemassa ja on edelleen maakunnan alhaisin. Myös kiinteistöveroprosentit kaupunginhallitus esittää pidettäväksi ennallaan.

Kanavan suunnitteluraha puolittui

Talousarvion valmisteluun liittyen kaupunginhallituksessa käytiin tarkentavaa keskustelua Vuoksen ja Saimaan yhdistävän kanavan hankkeen suunnitteluvarauksesta  ensi vuodelle. Keskustelun jälkeen suunnitteluraha puolitettiin 100 000 euroon. Suunnittelurahan käytöstä kaupunginhallitus tekee aikanaan erillisen päätöksen.

Jätevedenpuhdistuslaitoksen rahoitustavaksi linjattiin puolestaan leasing-malli. Rahoitusratkaisun yksityiskohdat tullaan erikseen päättämään loppuvuoden aikana.

Asevelitalosta viime perjantaina saatu kuntalaisaloite oli myös hallituksen käsittelyssä. Linjaus on, että yhdistysten toiminta voi jatkua talossa entiseen tapaan.

Hallitus sinetöi oman budjettiesityksensä valtuustolle maanantaina 2.11. Lopullisen linjauksen talousarviosta tekee kaupunginvaltuusto, joka kokoontuu 9.11.

 

Lisätietoja:
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 020 617 2280anna.helminenatimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)
Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakkaatimatra.fi (kai[dot]roslakka[at]imatra[dot]fi)
Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617 2206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)

Imatran veroprosentit vuonna 2021

  • Tuloveroprosentti  20
  • Yleinen kiinteistöveroprosentti  1,90
  • Vakituisen asuinrakennuksen veroprosentti  0,45
  • Muiden asuinrakennusten veroprosentti   1,00
  • Yleishyödyllisten yhteisöjen kiinteistöveroprosentti   0,00
  • Voimalaitoksen veroprosentti  3,10

Rakentamattomalle rakennuspaikalle ei erikseen määrätä veroprosenttia.