Kuva
Ukonniemi Stadion
Ukonniemi Stadion

Kaakkois-Suomen ja Pietarin alueen hiihtotoimijat haluavat lisätä yhteistyötä

Tiedote
23.10.2020 18:37
Suunnitteilla on yhteisiä leirejä, kilpailuja sekä valmentajavaihtoa. Rajat ylittävän hiihtoklusterin muodostamisesta ja urheilumatkailun mahdollisuuksista keskusteltiin perjantaina järjestetyssä seminaarissa.

Kaakkois-Suomen ja Pietarin alueen hiihtotoimijat kokoontuivat yhteiseen seminaariin pohtimaan rajat ylittävän hiihtokeskittymän muodostamista ja urheilumatkailun suomia mahdollisuuksia.

Mukana oli laaja joukko osallistujia niin Suomesta kuin Venäjältä.

–Erityisen hienoa, että keskusteluun osallistui edustajia Venäjän urheiluministeriöstä, Etelä-Savon liikunta ry:n ESLi:n aluejohtaja Mari Makkonen kertoo.

Toiveissa yhteisiä leirejä, kilpailuja ja valmentajavaihtoa

Kansainvälistä yhteistyötä ja suunnitelmia hiihtourheilun kehittämiseksi on tehty jo aikaisemmin. Esimerkiksi Pietarin hiihtokoulujen opiskelijat ovat käyneet harjoitusleireillä Ukonniemessä.

Jatkossa tavoitteena on järjestää muun muassa yhteisiä harjoitusleirejä ja kilpailuja. Myös mahdollisuuksia valmentajavaihtoon kartoitetaan.

–Seminaarit ovat tärkeitä, mutta vähintään yhtä tärkeää on tehdä käytännön toimenpiteitä heti, kun koronatilanne sen jälleen sallii, Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko muistuttaa.

Olosuhteet harjoittelulle hyvät

Hiihto-olosuhteet ovat monipuoliset rajan molemmin puolin. Seminaaripäivän aikana niin suomalaiset kuin venäläiset toimijat esittelivät oman alueensa puitteita ja tapahtumia.

Imatralta esillä oli Ukonniemen alue, josta on viime vuosina rakennettu määrätietoisesti monipuolista urheilukeskusta.

–Viimeisin uutuus on tänään avattu testausasema, Aallikko toteaa.

Kaakkois-Suomessa on lukuisia hiihtokilpailuja, joissa on kansainvälisiä mahdollisuuksia.

Myös Pietarin seudulle on rakenteilla uusia harjoittelualueita ja hiihtoharrastus on aktiivista.

–Esimerkiksi Lesgaftin urheiluyliopiston hiihtoharjoittelukeskus täyttää kansainväliset standardit. Muun muassa Venäjän talvilajien maajoukkueet harjoittelevat keskuksessa, Makkonen kertoo.

Seminaarin järjesti Etelä-Savon liikunta ry:n Vector Sport -hanke yhdessä Imatra Base Campin kanssa. Tilaisuus toteutettiin kokonaan verkossa.

 

Lisätietoja:

Aluejohtaja Mari Makkonen, Etelä-Savon liikunta ry, mari.makkonenatesliikunta.fi (mari[dot]makkonen[at]esliikunta[dot]fi)

Toimitusjohtaja Jukka Aallikko, Imatra Base Camp, jukka.aallikkoatimatra.fi (jukka[dot]aallikko[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 7007