Kuva
Kuntopyörä ja testaaja.
Testausaseman kiinteä kalusto on Ukonniemi-areenalla.

Imatran Ukonniemeen avautuu urheilijoiden testausasema

Tiedote
23.10.2020 12:02
Testausasemaa voivat hyödyntää niin ammattiurheilijat kuin kuntoliikkujat. Asema vie Ukonniemen aluetta entistä enemmän urheiluopistomaiseen suuntaan.

Imatran Ukonniemi-areenalle avautuu urheilijoiden testausasema tänään perjantaina. Testausaseman monipuolisten testien avulla urheilijoiden ja harrastajien kuntoa voidaan testata luotettavasti nykyaikaisin menetelmin.

–Asemalla voidaan testata urheilijoiden räjähtävää voimaa, voimantuottoa, nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyttä sekä tehdä Inbody-kehonkoostumusmittauksia, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n EKLUn aluejohtaja Sakari Pusenius sanoo.

Testilaitteiston omistaa EKLU, joka vastaa myös testaustoiminnasta käytännössä. Imatran kaupunki on mukana yhteistyökumppanina.

–Kaupunki on tukenut asemaa 15 000 eurolla, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala kertoo.

Palveluja ammattilaisille, joukkueille ja kuntourheilijoille

Testausaseman palveluja voivat käyttää niin ammattiurheilijat, harrastusjoukkueet kuin yksittäiset kuntoilijatkin.

Testeihin pääsee ajanvarauksella. Ajanvaraus ja hinnastot löytyvät testausaseman internetsivuilta.

Suurin osa testausvälineistä on liikuteltavia, joten ne voidaan viedä urheilijoiden luo: esimerkiksi jäähalliin, jalkapallokentälle tai hiihtoladulle. Kiinteä kalusto on sijoitettu Ukonniemi-areenalle, jossa on tehty pieniä muutostöitä testausasemaa varten.

Asemalle saatiin järjestettyä hyvä, rauhallinen paikka hallitilan päädystä oheisharjoittelualueelta. Testauksissa tarvittavat kuntoilulaitteet saadaan sijoitettua alueelle tarkoituksenmukaisesti ja itse testaustilanne tarvittaessa rauhoitettua sermien avulla, talouspäällikkö Marko Pollari Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:stä kertoo.

Ukonniemen palvelut monipuolistuvat

Testausaseman myötä Ukonniemestä tulee entistä monipuolisempi urheilukeskus.

–Ukonniemeä on rakennettu viime vuosina määrätietoisesti, ja testausasema on yksi askel tässä kehityksessä. Alueella on jo ennestään erinomaiset harjoitteluympäristöt sekä majoituspalvelut ja testausasema täydentää kokonaisuutta entistä enemmän urheiluopistomaiseen suuntaan, myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen Imatra Base Campista iloitsee. Imatra Base Camp on koordinoinut testausaseman perustamista sekä vastaa aseman palveluiden markkinoinnista ja myynnistä Imatran ulkopuolelta tuleville ryhmille.

Myös Pusenius on tyytyväinen testausaseman toiminnan käynnistymisestä.

–Helposti saavutettavat testauspalvelut auttavat urheilijaa oman harjoittelun seurannassa sekä päivittäisessä harjoittelussa. Testaamisen avulla opitaan harjoittelemaan tiedon perusteella.

Avoimet ovet 4.11.

Testausasemalla järjestetään avoimien ovien päivä keskiviikkona 4.11. klo 13–18. Päivän aikana pääsee tutustumaan testausaseman palveluihin, kokeilemaan veloituksetta nopeustestiä ja räjähtävän voimantuoton testiä sekä mittauttamaan kehonkoostumuksensa tarjoushinnalla.

–Avoimissa ovissa on myös hyvä tilaisuus tulla keskustelemaan siitä, kuinka esimerkiksi oma urheiluseura voisi hyödyntää testausaseman palveluja, Pusenius vinkkaa. 

 

Lisätietoja:

Aluejohtaja Sakari Pusenius, EKLU, sakari.puseniusateklu.fi (sakari[dot]pusenius[at]eklu[dot]fi), 040 563 5031

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, Imatran kaupunki, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi), 020 617 2227

Talouspäällikkö Marko Pollari, Mitra, marko.pollariatmitra.fi (marko[dot]pollari[at]mitra[dot]fi), 05 235 2810

Myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen, Imatra Base Camp, jaakko.jappinenatimatrabasecamp.fi (jaakko[dot]jappinen[at]imatra[dot]fi), 020 617 7008

Testasaseman internetsivut: ukonniemiareena.fi/fi/ukonniemen-testausasema