Kuva
Ampumahiihtäjiä.
Arkistokuva.

Liettuan ampumahiihdon maajoukkue harjoittelee Imatralla seuraavina viikkoina

Tiedote
21.10.2020 11:42
Joukkue elää Ukonniemessä omaehtoisessa karanteenissa. Leirin järjestelyissä noudatetaan tiukkoja koronaohjeita.

Liettuan ampumahiihtomaajoukkue saapuu harjoitusleirille Imatran Ukonniemeen keskiviikkoiltana 21.10. Joukkue viettää Imatralla kaksi viikkoa.

Harjoitusleiri järjestetään tiukkojen koronaohjeiden mukaisesti. Joukkueen jäsenet pääsevät Suomeen sen jälkeen, kun he ovat antaneet negatiivisen koronatestituloksen kotimaassaan.

Hiihtäjät ja huoltohenkilökunta majoittuvat loma-asunnoissa Ukonniemessä ja harjoittelevat ampumahiihtostadionilla. He eivät liiku muualla kaupungissa vaan elävät omaehtoisessa karanteenissa.

–Esimerkiksi ruokahuolto on järjestetty majoituspaikassa niin, ettei joukkueen jäsenten tarvitse käydä ravintoloissa tai ruokakaupoissa, urheilu- ja liikuntamatkailusta vastaava Jaakko Jäppinen Imatra Base Campista kertoo.

Maajoukkueen jäsenille tehdään toinen koronatesti 72 tuntia maahantulon jälkeen. Urheilijat jatkavat omaehtoista karanteenia myös testin jälkeen, vaikka tulos olisi negatiivinen.

Käytännöt noudattavat Kansainvälisen ampumahiihtoliiton sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamia suosituksia.

Maajoukkueiden harjoittelu ei vaikuta harrastehiihtäjien olosuhteisiin ensilumenladulla, sillä Ukonniemen ampumapenkka on normaalistikin ainoastaan ampumahiihtäjien käytössä.

–Tänä vuonna toivomme erityisesti, etteivät kuntohiihtäjät kierrä hiihtolenkeillään ampumapenkan kautta, Jäppinen sanoo.

Leirien aikana ampumahiihtostadionilla tehostetaan siivousta. Esimerkiksi ampumamatot desinfioidaan aina joukkueiden harjoitusten jälkeen.

Juniorijoukkueet eivät saavu Ukonniemeen

Tänä syksynä maajoukkueita on tulossa Imatralle aikaisempia vuosia enemmän. Lisääntynyt kysyntä on seurausta pitkäjänteisistä markkinointiponnistuksista sekä Kontiolahden maailmancupin marraskuulle vaihtuneesta kilpailuajankohdasta, Jäppinen arvioi.

Kontiolahden maailmancup järjestetään marraskuun lopussa. Sitä ennen Imatralla leireilee Kanadan ampumahiihtomaajoukkue sekä mahdollisesti uudestaan Liettuan ampumahiihtojoukkue. Myös Puolan joukkueen kanssa neuvotellaan parhaillaan harjoitusleiristä marraskuussa.

Sen sijaan aikaisempina vuosina Imatralla harjoitelleet ulkomaalaiset juniorimaajoukkueet puuttuvat Ukonniemestä toistaiseksi kokonaan.

­–Juniorit eivät pääse matkustamaan samalla tavalla kuin aikuisten maajoukkueet. Maajoukkueiden jäsenet ovat ammattiurheilijoita ja heidät rinnastetaan työmatkustajiin, Jäppinen kertoo.

 

Lisätietoja:

Urheilu- ja liikuntamatkailusta vastaava Jaakko Jäppinen, 020 617 7008, jaakko.jappinenatimatrabasecamp.fi (jaakko[dot]jappinen[at]imatra[dot]fi)