Pyörätuolikelaajia.
Vammaispoliittisen ohjelman valmistelu alkaa

Tule tekemään vammaispoliittista ohjelmaa 

Voi jättää mielipiteesi ohjelmaa koskevaan kyselyyn ja osallistua vammaispoliittista ohjelmaa valmistelevaan työpajaan 22.10.

Eksote ja maakunnan kuntien vammaisneuvostot valmistelevat yhteistyössä Etelä-Karjalan vammaispoliittista ohjelmaa. Ohjelmaan sisällytetään kuntakohtainen osuus jokaisesta kunnasta. 

Vammaispoliittinen ohjelma tarjoaa keinoja, joiden avulla YK:n vammaissopimus saadaan toteutukseen Suomessa valtakunnallisesti ja paikallisesti. Ohjelmaan kirjattujen toimenpiteiden avulla pyritään turvaamaan vammaisten henkilöiden oikeudenmukainen yhteiskunnallinen asema ja linjataan kehityskulut, joilla tavoitellaan kestävää ja vastuullista vammaispolitiikkaa.

Imatran osuuden valmistelua varten pidetään avoin työpaja 22.10.2020 kello 12.00-16.00 Imatran kaupungin Valtuustosalissa, Virastokatu 2. Työpajaan on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Teams live-kokouksen avulla tässä linkissä. Ohjeita Teams live -kokoukseen liittymisestä löytyy täältä.

Kysely ohjelman teemoista on osoitteessa imatra.fi/vammaisneuvosto

Työpajaan voi osallistua myös vastaamalla vain sähköiseen kyselyyn, jossa kysytään, mikä on tärkeää toimintarajoitteiselle koskien oikeuksia ja tasa-arvoista kohtelua, mitä pitäisi ottaa huomioon, mitkä asiat toimivat tällä hetkellä hyvin ja missä olisi parannettavaa. 

Sähköiseen kyselyyn voi vastata 31.10.2020 saakka.

Lisätietoja:

Sirkku Sarlomo, kehittämis- ja työllisyyskoordinaattori, vammaisneuvoston sihteeri, sirkku.sarlomo@imatra.fi, p. 0206172225

Arja Kujala, hyvinvointipalveluiden päällikkö, arja.kujala@imatra.fi, p.0206172227

 

Uutista muokattu 21.10. klo 14.30: Lisätty linkki ja ohjeet etäosallistumiseen.

Työpajan ohjelma

Klo 12:00 Tilaisuuden avaus / Vammaispalvelujen johtaja Riitta Hakoma, Eksote
Klo 12:15 Työpajan läpivieminen - Osallistujat vastaavat työpajassa jaettavaan kyselyyn. Vastausten pohjalta käydään loppukeskustelu. Kysely käsittelee teemoja: osallisuus ja vaikuttavuus palveluihin ja päätöksentekoon, esteettömyys ja saavutettavuus, työllisyys ja koulutus sekä itsenäinen elämä.
Klo 13:30 Kahvitauko
Klo 14:00 Keskustelu ja työpajan yhteenveto
Klo 15:50 Työpajan päätös
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu 25 osanottajalle. Työpajassa noudatetaan koronasuojauksia.
Tervetuloa!

Kysely vammaispoliittisen ohjelman tarpeista