Kuva
Kaupunginhallitus kokousti turvavälein.

Imatran veroprosenttia ei olla nostamassa

Tiedote
6.10.2020 18:52
Investointiesitys valtuustolle linjataan lokakuun lopussa.

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että veroprosentti säilyy ennallaan eli 20 prosentissa. Tämä on jo tällä hetkellä maakunnan alhaisin veroprosentti. Valtakunnan tasolla veroprosentit vaihtelevat Kauniaisten 17:stä Halsuan 23,5 prosenttiin.

Imatran kaupunginhallitus jatkoi ensi vuoden talousarvion käsittelyä maanantaina ja tiistaina. Kaupunginhallitus on linjannut, että tänä vuonna talousarvio on saatava tasapainoiseksi.

Kuten viime vuonna, talousarvion tekeminen on sikäli hankalaa, että ennusteet valtion suunnalta tulevasta kuntarahoituksesta elävät päivittäin, Toisena päivänä budjettimme näyttää alijäämäiseltä ja seuraavana ylijäämäiseltä, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen sanoo.

Epävarmuutta luo myös se, miten korona tulee vaikuttamaan kaupungin talouteen ensi vuonna,

Sote-menojen kasvu 5,3 miljoonaa euroa

Kaupungin talousarviovalmistelussa on varauduttu siihen, että esimerkiksi sote-menot tulevat Imatran osalta kasvamaan jälleen ensi vuonna 5,3 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen kolmas ja viimeinen talousarviokäsittely on 26.10.

Viimeisellä käsittelykerralla hallitus käsittelee muun muassa kaupungin ensi vuoden investoinnit ja linjaa lopullisesti näkemyksensä kaupungin avustuksiin. Viimeisessä käsittelyssä hallitus pui myös kaupungin elinvoimatyön uudistamista.

─ Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki suuntaa resurssejaan siten, että voimme tehostaa uusien yritysten ja työnantajien hankintaa kaupunkiimme, Helminen toteaa.

Valtuusto käsittelee ensi vuoden talousarviota 9.11.

 

Lisätietoja:
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 020 617 2280anna.helminenatimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)
Kaupunginjohtaja Kai Roslakka, p. 020 617 2226, kai.roslakkaatimatra.fi (kai[dot]roslakka[at]imatra[dot]fi)
Apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617 2206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)