Elämä ikkunan takana -musikaalin mainos. Mainoksessa on piirroskuva ikkunasta.
Kuvaaja 
Teatteri Imatra
Elämä ikkunan takana on ensi-illassa helmikuussa 2021.

Lipunmyynti Gösta Sundqvistin lauluihin perustuvaan Elämä ikkunan takana -musikaaliin on alkanut

Eppu Nuotion käsikirjoittama kantaesitys on Teatteri Imatrassa 13.2.2021.

Lipunmyynti Teatteri Imatrassa keväällä nähtävään Elämä ikkunan takana -musikaaliin on alkanut. Kirjailija Eppu Nuotion käsikirjoittama musiikkinäytelmä perustuu muusikko Gösta Sundqvistin lyriikoihin.

Musikaali käynnistyy, kun Karoliina tapaa ystävättärensä Marja-Leenan ja kummallakin on uutisia: Marja-Leena on tavannut netissä miehen, joka on varakas, komea ja ihana, lääkäri. Karoliina pudottaa pommin: hänkin on löytänyt netistä miehen. Marja-Leena on ihmeissään, Karohan on naimisissa Hannun kanssa ja vieläpä kolmen lapsen äiti. Karoliina sanoo jättävänsä Hannun ja lapset sillä nyt on hänen vuoronsa elää. ”Mä oon katsonut elämää ikkunan takaa, se loppu nyt!”

Riemukas ja arkisen rouhea musikaali kertoo ystävyydestä, avioerosta ja uuden elämän rakentamisesta avioeron jälkeen. Se kertoo Karoliinan ja Hannun Kai-pojan muuttumisesta Päiviksi, isän ja pojan hiljalleen rakentuvasta uudesta suhteesta sekä muistoissaan elävästä Neiti Amalia Niemisestä, joka rohkaisee Kaita ehdoitta.

Leevi and the Leavings soi läpi musikaalin

Eppu Nuotio on tehnyt teoksen tilaustyönä Teatteri Imatralle. Nuotio on kokenut käsikirjoittaja ja hänen kirjoittamiaan musiikkinäytelmiä on nähty useissa suomalaisissa teattereissa.  

­­–Idea Gösta Sundqvistiin perustuvasta näytelmästä syntyi näyttelijöiden kanssa keskustellessani pari vuotta sitten. Juttelin ideasta Epun kanssa ja hän innostui valtavasti, ohjaaja, Teatteri Imatran johtaja Timo Rissanen iloitsee.

Nuotion synnyttämät henkilöhahmot ovat saaneet innoituksensa Sundqvistin lyriikoista. Sundqvistin ja hänen yhtyeensä Leevi and the Leavingsin musiikki myös kuuluu teoksessa.

–Lavalla soivat muun muassa Rin-Tin-Tin, Pohjois-Karjalaan, Vasara ja nauloja, Elämä ikkunan takana sekä lukuisat muut tunnetut kappaleet, Rissanen kertoo.

Näytökset jatkuvat huhtikuulle 2021 saakka

Musikaalin ohjaa Timo Rissanen ja päärooleissa näyttelevät Kirsti Valve (vier.) ja Hanna Kaskela. Lavastuksesta vastaa Maarit Kalmakurki (vier.), puvustuksesta Marja Liukkonen ja koreografiasta Jouni Prittinen (vier.). Kapellimestarina toimii Lauri Kuosa. Esityksessä on neljän hengen orkesteri.

Liput Elämä ikkunan takana -musikaaliin ovat myynnissä nyt. Musikaalin kantaesitys on Teatteri Imatran suurella näyttämöllä lauantaina 13.2.2021. Esitykset jatkuvat 24.4.2021 saakka.

Lue lisää musikaalista ja osta lippusi Teatteri Imatran internetsivuilta tästä linkistä.  

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645