Iäkkäät nainen ja mies teatterinäytelmässä.
Ulla-Maija Järnstedt ja Ilmari Saarelainen.

Kultalampi avaa Teatteri Imatran syyskauden, ensi-iltaa juhlitaan lauantaina 12.9.

Päärooleissa nähdään Ilmari Saarelainen (Norman Thayer) ja Ulla-Maija Järnstedt (Ethel Thayer). Näytelmän ohjaa Timo Rissanen.

Teatteri Imatran syyskauden avaa lämminhenkinen komedia Kultalampi. Teos kertoo Norman ja Ethel Thayerin vuosikymmeniä kestäneestä avioliitosta sekä siitä, kuinka yhteiset vuodet ovat muovanneet heidät yhteen.

Norman ja Ethel saapuvat joka kesä huvilalleen Kultalammelle. Tämä kesä on kuitenkin erilainen, sillä se voi olla Normanin ja Ethelin viimeinen yhteinen kesä.

Kesän aikana Etheliä kymmenen vuotta vanhempi Norman täyttää 80. Vierailemaan saapuu heidän tyttärensä Chelsea yhdessä uuden miesystävänsä Billin sekä tämän 13-vuotiaan pojan Billyn kanssa – tarkoituksena jättää Billy Ethelin ja Normanin hoiviin Chelsean ja Billin Euroopan matkan ajaksi.

Maailmankuulu draamakomedia on edelleen ajankohtainen

Näytelmän ohjaa Teatteri Imatran johtaja Timo Rissanen. Hän on nähnyt Kultalammen ensimmäisen kerran Suomen Kansallisteatterin näyttämöllä vuonna 1979 ollessaan 15-vuotias. Teos teki häneen vaikutuksen jo tuolloin.

– Tunnen suurta ylpeyttä ohjata teatteriimme tätä taidokasta, lämminhenkistä draamakomediaa, jonka universaaleista teemoista kertoo sen jatkuva suosio teattereiden ohjelmistossa ympäri maailmaa. Teos on mitä ajankohtaisin ja antaa myös elämänpohjaa tänä ikävänä, koronan hallitsemana aikakautena”, Rissanen sanoo.

Ernest Thompsonin kirjoittama Kultalampi (On Golden Pond) kuuluu maailman kuuluisimpiin ja esitetyimpiin komedioihin. Se on käännetty 30 kielelle ja sitä on esitetty yli 40 maassa kuudella mantereella. Thompson on palkittu käsikirjoitussovituksestaan Oscar-palkinnolla.

Teatteri Imatrassa nähtävä versio on kirjailijan itsensä päivittämä. Päivitettyä versiota ei ole esitetty Suomessa aikaisemmin.

Ilmari Saarelainen vierailee Normanin roolissa

Norman Thayerin roolissa vierailee näyttelijä Ilmari Saarelainen, joka tunnetaan muun muassa Tankki täyteen -sarjan alkuperäisenä Juhanana sekä myös Sisko ja sen veli -sarjan hulvattomana hahmona. Saarelainen on tehnyt liki viisikymmenvuotisen uran suomalaisessa teatterielämässä. Hän näytteli pitkään Tampereen Työväen Teatterissa ja on hauskuuttanut yleisöä kiertueillaan yhden miehen näytelmällä.

Ethel Thayerin roolissa nähdään Ulla-Maija Järnstedt.

Teoksen on ohjaa ja lavastaa Timo Rissanen ja pukusuunnittelusta vastaa Marja Liukkonen. Rooleissa nähdään Ilmari Saarelaisen ja Ulla-Maija Järnstedtin lisäksi Hanna Kaskela, Marko Kurikka, Antti Laine ja Oliver Rosenholm.

Kultalammen ensi-iltaa vietetään lauantaina 12.9. Näytökset jatkuvat koko syyskauden ajan.

Turvallisuus on huomioitu teatterissa

Korona-epidemian takia teatterissa on tehty useita toimenpiteitä, jotka huomioimalla teatterissa vierailu on turvallista.

Päänäyttämön katsojaluku on puolitettu ja teatterisaleissa turvavälien säilyminen varmistetaan jättämällä kaksi tyhjää paikkaa seurueiden väliin. Turvavälit on hyvä pitää myös muualla teatterin tiloissa.

Käsihygienia on tärkeää ja käsidesiä on saatavilla useista eri pisteistä. Teatterilta on saatavilla kasvomaskeja, joita teatteri suosittaa käytettävän sisätiloissa.

 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Rissanen, timo.rissanen@imatra.fi, p. 020 617 6645