Puurakentamisen avauskohde Imatralla on puukoulu.
Puukoulun jälkeen Imatra visioi uusia, julkisia puurakentamiskohteita.

Puurakenteisen urheilutalon suunnitteluselvitys vireille

Sijaintipaikkana selvityksessä on Ukonniemi.

Imatra ryhtyy selvittämään puurakenteisen urheilutalon rakentamista jäähallin yhteyteen Ukonniemeen.

─ Urheilutalon asiaa on selvitelty useamman vuoden ajan. Se on nyt käynyt selville, että urheilutalon peruskorjaus maksaa saman verran kuin uuden rakentaminen. Asia ei nyt enää etene vatvomalla. Päätöksen rakentamisesta tekee aikanaan valtuusto, kun selvitys on saatu, kaupunginjohtaja Kai Roslakka esitti maanantaina kokoontuneelle kaupunginhallitukselle.

Kaupunginhallitus hyväksyi talousarviokäsittelyn ensimmäisessä vaiheessa maanantaina kokonaisvaltaisen selvityksen käynnistämisen puurakenteisen urheilutalon rakentamiseksi Ukonniemeen.

─ Selvityksen tekeminen puurakentamisesta ja uusista energiaratkaisuista hyödyntäen jäähallista vapautuvaa lämpöenergiaa on linjassa meidän ilmastotavoitteiden kanssa, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen sanoo.

Vauhtia suunnitteluselvityksen käynnistämiselle antoi ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma, jonka kautta kunnat voivat hakea avustuksia puun käyttöä julkisessa rakentamisessa edistäville hankkeille. Imatran Toimitilat Oy on jättänyt ministeriölle avustushakemuksen puurakentamisen selvityshankkeesta. Ympäristöministeriön osuus selvityksen avustuskelpoisista kustannuksista voi olla jopa 70 prosenttia.

Tuleva selvitys koskee urheilutaloa, ei uimahallia.

Puurakentamisselvityksen käynnistämisestä tiedotettiin valtuustoa kaupunginhallituksen maanantaisen kokouksen jälkeen järjestetyssä tilaisuudessa. Talousarvion ensimmäinen käsittely jatkuu huomenna tiistaina 8.

 

Lisätietoja:
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 020 617 2280, anna.helminen@imatra.fi

Kaupunginjohtaja Kai Roslakka p. 020 617 2226, kai.roslakka@imatra.fi