Maskeja ei tarvitse käyttää kouluissa.

THL: Maskisuositus ei koske koulukuljetuksia

Kouluissa vierailuja vältettävä korona-aikana.

THL antoi viime viikolla kasvomaskisuosituksen yli 15-vuotiaille esimerkiksi joukkoliikenteeseen ja tilanteisiin, joissa turvavälejä ei voida noudattaa. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joiden alueella on todettu kahden viikon sisällä uusia koronatartuntoja. Suositus koskee myös Etelä-Karjalaa.

Maskisuositus ei koske työyhteisöjä, joita koskien asiantuntijalaitoksena toimii Työterveyslaitos.

Suosituksen ulkopuolelle on tässä vaiheessa rajattu myös vakiintuneet yhteisöt eli samat ryhmät, jotka kokoontuvat toistuvasti. Näin ollen kouluihin ei annettu maskisuositusta. 

THL ei ole antanut suositusta kasvomaskien käytöstä myöskään toisen asteen koulutuksessa. Lukiokoulutuksessa ja ammatillisessa koulutuksessa maskia voi halutessaan käyttää niissä tilanteissa, joissa turvavälien noudattaminen ei ole mahdollista.

THL tarkensi keskiviikkona 19.8. että perusopetukseen ei annettu suositusta maskin käytöstä myöskään koulukuljetusten aikana tai opetukseen liittyvissä tilanteissa, joissa liikutaan koulun tilojen ulkopuolella.

Alle 15-vuotiaalle maskin ohjeiden mukainen käyttö voi olla hankalaa tai väärin käytettynä jopa haitallista. Näin ollen suositus ei koske alle 15-vuotiaita.

Eksote valmistelee maskijakelua vähävaraisille

Maskien hankinta on pääosin käyttäjien omalla vastuulla. Vähävaraisille Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote tulee jakamaan maksuttomia maskeja.

Tästä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Kouluille ei nyt ulkopuolisia

Imatran kaupunki toivoo, että ulkopuoliset eivät vierailisi koulukeskuksissa ilman välttämätöntä syytä.

─ Esimerkiksi Suomen suurin puukoulu kiinnostaa, ja sitä tullaan koronatilanteen rauhoitettua esittelemään kaupunkilaisille, mutta nyt koronan vuoksi toivotaan malttia. Kouluvierailuista tulee sopia henkilökunnan kanssa, hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala sanoo.

Tilojen sovittuja iltakäyttäjiä, kuten työväenopiston kurssilaisia ja liikuntatiloja käyttäviä seuroja, tullaan ohjeistamaan erikseen tilojen käytöstä. Kaikkia puukoulun käyttäjiä (oppilaat, henkilökunta sekä neuvolan ja nuorisopalvelun asiakkaat ja iltakäyttäjät) kehotetaan huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan turvaväleistä. 

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja kujala@imatra.fi