Kuva
Iso koulurakennus ilmasta
Mansikkalan koulukeskus

Suomen suurin puukoulu avasi ovensa

Tiedote
13.8.2020 16:46
Katso kuvagalleria tämän linkin takaa.

Imatralla otettiin tänään 13.8. käyttöön Suomen suurin puukoulu.

Mansikkalaan avautui 11 000 hyötyneliön suuruinen uudisrakennus. Se on aidosti puusta tehty, sillä ainoastaan perustukset, väestönsuojat ja portaikot ovat betonia. Varaslähdön on ottanut jo varhaiskasvatus (vuorohoito ja päiväkoti), joka on toiminut tiloissa reilun viikon ajan.

Uudessa koulussa aloitti lukuvuoden 750 peruskoululaista, 410 lukiolaista sekä 310 esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen lasta.

- Tunnelmat ovat hyvät ensimmäisen päivän jälkeen. Oppilaat kehuivat paljon tiloja ja moni ihmetteli esimerkiksi ruokalassa sitä, ettei isossa tilassa ollut melua, peruskoulun johtava rehtori Lasse Tiilikka totesi päivän päätteeksi. 

Imatran kaupungin päättäjät tekivät valtakunnallisesti ison päätöksen lokakuussa 2016, että kaikista koulupuolen riskikiinteistöistä luovutaan. Vanhat kiinteistöt eivät palvelleet enää tämän päivän tarpeita. Iso vaikutin ratkaisuihin oli myös sillä, että kaikille lapsille haluttiin tarjota takuuvarmasti terveelliset oppimisympäristöt.

Ensimmäinen koulukeskus valmistui vuosi sitten, nyt on puukoulun vuoro ja ensi syksynä valmistuu kolmas uusi koulukeskus.

Vuoden 2016 päätös ei koskenut vain kouluja. Myös päiväkotiverkkoa uudistettiin samalla. Kaikissa kolmessa koulukeskuksessa toimii esiopetus ja kahden yhteydessä on oma päiväkoti.

Puukoulun urakan sai YIT. Kiinteistön arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Perko. Rakennus on sekä ulkoa että sisältä mielenkiintoinen puun ja valon muodostama kokonaisuus.

Investointi on toteutettu elinkaarihankkeena eli rakentaja vastaa 20 vuotta kiinteistön ylläpitohuollosta.

 

 

 

Lue lisää:

imatra.fi/puukoulu