Kuva
Käsidesiä löytyy kouluista

Tervetuloa kouluun – turvallisesti

Tiedote
12.8.2020 16:11
Opetuspalvelut on laatinut ohjeet koronaan liittyen ja ne on lähetetty kaikille koululaisten huoltajille. Ohjeita noudattaen koulutyö sujuu turvallisesti.

Kouluissa noudatetaan jo toukokuussa hyviksi havaittuja käytäntöjä koronaviruksen leviämisen estämisessä.

Kouluihin voi mennä turvallisella mielellä. Kouluvuosi aloitetaan lähiopetuksessa ja kouluissa tehdään erityisiä toimenpiteitä virusepidemian hallitsemiseksi. Oppilaiden turvallisuus varmistetaan tehostetulla hygienialla, oppimistilojen väljyydellä, porrastuksilla, ryhmien välisten kontaktien rajaamisella sekä muilla toimenpiteillä, joilla pyritään rajaamaan oppilaiden ja opettajien kohtaamien kontaktien määrää. Toimenpiteitä säädetään epidemiatilanteen mukaan. Mikäli epidemiatilanne pahenee, voidaan paikallisesti siirtyä etä- ja lähiopetuksen vuorotteluun siten, että painopiste on lähiopetuksessa.

Hygieniasta huolehtiminen tärkeää

Kouluissa huolehditaan turvallisuudesta ja hygieniasta. Samoihin tapoihin kannattaa kannustaa myös kodeissa.  Kädet kannattaa pestä saippualla huolellisesti aina kouluun lähdettäessä ja koulusta palattaessa. Yskiminen tehdään tarvittaessa hihaan – ei päin toisten ihmisten kasvoja. 1-2 metrin turvavälin noudattaminen muihin ihmisiin on nyt uusi hyvä tapa, jota suositaan esimerkiksi kaupassa käydessä. Sormia ei kannata laittaa suuhun ja kasvojen koskettelua on muutenkin syytä välttää mahdollisimman paljon.
Kouluun ei saa tulla, jos on lieviäkään hengitystieinfektion oireita tai muuten epäilys koronaviruksesta.

Ohessa liitteenä koteihin lähetetyt opetuspalveluiden ohjeet koronaan liittyen.
 

Lisätietoja: 
Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi), p. p. 0206172227

Opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio, minna.rovioatimatra.fi (minna[dot]rovio[at]imatra[dot]fi), p. 0206173404