Kuva
ilmakuva Mansikkalan koulukeskuksesta.
Mansikkalan koulukeskuksen liikenneturvallisuudesta on huolehdittu mittavilla liikenteen uudelleenjärjestelyillä

Liikenneturvallisuustempaus Mansikkalan koulukeskuksella 13.8.

Tiedote
11.8.2020 11:48
Mansikkalan uudella koulukeskuksella järjestetään liikenneturvallisuustempaus koulun alkamisen yhteydessä torstaiaamuna 13.8. 

Päivittäisen kulkemisen Mansikkalan koulukeskukseen aloittaa noin 1400 lasta ja nuorta sekä henkilökunta. Lisäksi koulun lähialueella liikkuu erilaisilla kulkuneuvoilla satoja koululaisten ja päiväkotilasten huoltajia. Uuden rakennuksen lisäksi uutta ovat myös liikennejärjestelyt. 

– Liikenneturvallisuustempauksen tarkoituksena on opastaa koulukeskukseen saapuvia oppilaita, saattajia ja henkilökuntaa uusista liikennejärjestelyistä ja oikeista toimintavoista. Näitä ovat muun muassa saattoliikenteen järjestelyt, pysäköinti sekä turvalliset kulkureitit, kertoo tempausta organisoiva liikenneturvallisuuskoordinaattori Terhi Svenns Ramboll Finland Oy:ltä.

Lisäksi tempauksella muistutetaan ja kiinnitetään muun liikenteen huomiota koulun alkamiseen. 

– Koulujen alkamisen myötä liikkeellä on jälleen paljon koululaisia, joista monet vasta opettelevat liikkumaan itsenäisesti muun liikenteen seassa. Autoilijoiden toivotaan olevan tarkkaavaisia ja varovaisia erityisesti koulujen läheisyydessä – paitsi koulun alkaessa, myös jatkossa. Lapsilla ja nuorilla on oikeus liikkua turvallisesti koulumatkoilla ja omassa lähiympäristössään. Aikuisten käyttäytyminen liikenteessä ratkaisee monen koulutien turvallisuuden, painottaa koulukeskuksen johtava rehtori Lasse Tiilikka.

Tempaukseen on kutsuttu mukaan koulun vanhempaintoimikunta, Imatran turvallisuustyöryhmä sekä kaupungin hyvinvointilautakunta, kaupunkikehittämislautakunta ja kaupunginhallitus. 
Osallistujat kokoontuvat koulun pääoven edessä klo 7.30. Tempaus päättyy noin kello 10, kun kaikkien oppilaiden koulu on alkanut.

Lisätietoja:

Mansikkala perusopetus, johtava rehtori Lasse Tiilikka, puh. 020 617 5718

Kaupunkikehitys ja tekniset palvelut, kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, puh. 020 617 4418

Imatran seudun liikenneturvallisuuskoordinaattori Terhi Svenns (Ramboll Finland Oy), puh. 050 358 0733