Kuva
Uudet tilat Mansikkalan koulukeskuksessa

Kaupungin nuorisotilat jatkossa Mansikkalan uudessa koulukeskuksessa

Tiedote
11.8.2020 17:19
Nuorisotilat Hengaamo ja Niskan Kertsi siirtävät toimintansa uuteen Mansikkalan koulukeskukseen elokuussa.

Syksy tuo muutoksia myös kaupungin nuorisopalveluiden toimintaan. Nuorisotilat Hengaamo Imatrankoskelta ja Kertsi Vuoksenniskalta siirtävät toimintansa Mansikkalan uuteen koulukeskukseen. Nuorten kohtaamispaikkana toimii jatkossa koulukeskuksen aulatila.

Toimintaa järjestetään kahtena iltana viikossa eli keskiviikkoisin ja joka toinen perjantai kello 16 – 21. 

Nuorten kanssa toimivat nuoriso-ohjaajat Tuula Silventoinen, Jaana Lipsanen ja Anne Tiainen. 

Nuorisotilassa voi jatkossakin pelata biljardia, pingistä ja lauta- ja konsolipelejä ja siellä järjestetään pienryhmätoimintaa erilaisista nuorten toivomista teemoista mahdollisuuksien mukaan. 

-    Nuorisotyöntekijän tehtävä on työskennellä siellä, missä hänen työkenttänsäkin on eli siellä missä nuoret ovat ja nähdä heidät kokonaisuutena. Nuorisotyö koulukeskuksilla mahdollistaa nuorten kohtaamisia päivällä, illalla, sekä erilaisissa tapahtumissa, toiminnoissa ja retkillä, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Marika Vento muuton taustoista. 
    
Mansikkalan koulukeskus on kengätön, joka myös nuorisotilaan tulijoiden tulee ottaa huomioon.

Imatrankoskelle Torigalleriaan jäävät edelleen Ohjaamo ja etsivä nuorisotyö.

Nuoriso-ohjaajat kouluilla ja kaupungilla
Nuoriso-ohjaajat työskentelevät nuorisotilan lisäksi kouluilla eli Mansikkalan koulukeskuksen lisäksi Kosken ja Vuoksenniskan koulukeskuksilla.

Lukuvuoden alkaessa torstaina 13.8. nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa jokaisella koulukeskuksella koko koulupäivän ajan.

Ohjaajia voi tavata myös muualla kaupungilla, sillä he liikkuvat nuorten suosimissa paikoissa ympäri kaupunkia. Nuoret voivat tulla keskustelemaan nuoriso-ohjaajien kanssa elämään liittyvistä asioista. Nuoriso-ohjaajat tunnistaa mustasta hupparista tai liivistä, jossa lukee selässä nuoriso-ohjaaja ja edessä ohjaajan etunimi. Yhteyttä työntekijöihin voi ottaa myös soittamalla, laittamalla viestiä tai somekanavissa Facebook, Instagram ja Snapchat. 

Nuorisopalveluiden toiminta löytyy kotisivuilta www.imatra.fi/nuoret

Lisätietoja: vastaava nuoriso-ohjaaja Marika Vento, p. 020 617 7279, marika.ventoatimatra.fi (marika[dot]vento[at]imatra[dot]fi)

Nuorisotyötä tehdään kouluissa seuraavasti:
Lukuvuoden alkaessa torstaina 13.8. nuoriso-ohjaajat ovat tavoitettavissa jokaisella koulukeskuksella koko koulupäivän ajan. Nuoriso-ohjaajat tunnistaa mustasta hupparista tai liivistä, jossa lukee ohjaajan nimi edessä ja nuoriso-ohjaaja selässä. 

Nuoriso-ohjaajat ovat mukana toteuttamassa monialaista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.  Kouluissa tehtävä nuorisotyö on ennaltaehkäisevää työtä, joka tukee yhteisöllisyyttä koulun arjessa.

Tiistai
Kosken koulukeskus, nuoriso-ohjaaja Jaana Lipsanen
Mansikkalan koulukeskus, nuoriso-ohjaaja Anne Tiainen
Vuoksenniskan koulukeskus, nuoriso-ohjaaja Tuula Silventoinen

Keskiviikko
klo 16- 21 nuoriso-ohjaajat Mansikkalan koulukeskus (alkaen 26.8. 2020)

Torstai
Nuoriso-ohjaajat paikalla vaihtelevasti Mansikkalan koulukeskus (seuraa tiedotusta)

Perjantai (joka toinen)
klo 16- 21 Mansikkalan koulukeskus (alkaen 21.8. 2020)

Lisätietoja ja yhteystiedot löytyvät www.imatra.fi/nuoret