Kuva
Koemarkkinointi Saimaan tonteista toteutettiin tänä kesänä.

Saimaan tontit kiinnostivat odotettua enemmän

Tiedote
10.8.2020 19:15
Kyselyyn vastasi 212 henkilöä, joista noin puolet muualta kuin Etelä-Karjalasta.

Rantatonttien koemarkkinointi tuotti yhteensä 212 vastausta henkilöiltä, joita kiinnosti asuminen Saimaan äärellä Imatralla. Heistä 108 jätti myös yhteystietonsa.

Alustavasti ajattelimme, että kiinnostuneita olisi noin 100. Sikäli vastausten määrä yllätti positiivisesti. Selvästi elämänlaatutekijät ovat nyt erityisen vahvoilla, kun ihmiset miettivät sitä, missä haluavat elää, selvityksen toteuttaneen Imatra Base Campin toimitusjohtaja Jukka Aallikko sanoo.

Vastanneista lähes 50 prosenttia ilmoitti asuvansa tällä hetkellä muualla kuin Etelä-Karjalassa. Erityisesti vetoa Imatran rantatontteja kohtaan tunnetaan Uudellamaalla (32,5 prosenttia).

Vastaajien suurin ryhmä (66,5 prosenttia) on iältään 3560-vuotiaita. Myös nuorempi ikäluokka 2135-vuotiaat olivat hyvin edustettuna (noin 28 prosenttia).

Vastaajat toivoivat metsäisiä, omarantaisia tontteja omakotitaloille. Mielenkiitoa herättivät myös alle 100 neliön minitalot.

Koemarkkinointi toteutettiin touko-heinäkuussa testausmielessä. Kaupunki halusi tietoa, onko rantatonttien kaavoittamiselle tarvetta.

Tällä hetkellä mitään kaavoitusprosessia ei ole näiden tonttien osalta käynnissä. Nyt on aika kartoittaa kaikki mahdolliset rantarakentamisen vaihtoehdot Imatralla niin Saimaan kuin Vuoksen osalta, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen toteaa.

Koemarkkinoinnin tuloksia esiteltiin maanantaina kaupunginhallitukselle. Hallitus antoi toimeksiannon kaupunkikehityspalveluille koota rantarakentamisen kaavavalmistelun vaihtoehdot siten, että kaupunginhallitus voi syksyn aikana tehdä jatkolinjauksia rantarakentamiseen liittyen. 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Aallikko, Imatra Base Camp Oy: p. 0400 772007, jukka.aallikkoatimatra.fi (jukka[dot]aallikko[at]imatra[dot]fi)

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 040 548 3790, anna.helminenatimatra.fi (anna[dot]helminen[at]imatra[dot]fi)