Kuva
Talviaikataulut koulujen alkaessa voimaan
Talviaikataulut koulujen alkaessa voimaan

Talven linja-autoaikataulut voimaan koulujen alkaessa

Tiedote
5.8.2020 17:18
Uutuutena kauppataksipalvelu, matkustaminen ilmaista 13.-23.8. välisen ajan

Linja-autojen talviaikataulut tulevat voimaan ensi viikon torstaina 13.8. koulujen alkaessa. Uudet aikataulut löytyvät jo sähköisesti joukkoliikennesivulta.

Aikataulut jaetaan koteihin huomenna torstaina 6.8. Paperista aikataulua on saatavilla myös kaupungintalon asiakaspalvelupisteestä ja linja-autoista uuden aikataulun tultua voimaan.

Aikaisempien vuosien tapaan linja-autoissa pääsee matkustamaan ilmaiseksi 13. -23.8.2020.

Aikatauluihin on tehty muutamia muutoksia viimetalviseen verrattuna.

Uudet kauppavuorot linja 3:lle

Linja 3:n aamupäivälle on tehty kumpaankin suuntaan niin sanotut kauppavuorot. Nämä vuorot on tehty asiakastoiveen pohjalta, sillä kiertoliittymätyömaan johdosta kesälle tehty reittimuutos oli monista hyvä asia. Kauppavuorot kulkevat jatkossa nykyistä kesäreittiä pitkin eli Tietäjänkatu-Keskuskatu ja muut vuorot palaavat entiselle reitille Koulukatu (Mansikkalan koulukeskus)-Tainionkoskentie (Uimahalli). Kauppavuorot löytyvät aikatauluista erikseen merkittyinä. 

Linja 5 kiertää jatkossa Mansikkalan koulukeskuksen kautta ja linjan aikatauluissa on huomioitu kouluunmeno- ja kotiinpaluuaikoja.

Kesäaikatauluun tehdyt jatkoyhteysparannukset pysyvät myös talviaikataulussa. Niihin ei ole tehty muutoksia.

Uutuutena kauppataksi

Asiointibussi jää pois ja tilalle tulee uutena kokeiluna kauppataksipalvelu.  Kutsuperusteista kauppataksipalveluakokeillaan seuraavan talviaikataulun ajan.

Kauppataksikokeilussa ajatuksena on ollut tarjota asiakkaille parempaa palvelua, muun muassa ovelta ovelle kuljetusta sekä kantoapua ostosten kanssa. Hinta on uudessa palvelussa hieman korkeampi kuin perinteisessä joukkoliikenteessä mutta sillä pääsee kotiovelta suoraan kauppaan, kertoo liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola.

- Kauppataksikäynnin voi tilata niihin kauppoihin, jotka ovat mukana palvelussa ja nämä mukana olevat kaupat löydät aikataulusta. Seuraamme palvelun käyttöä ja toimivuutta, sekä teemme tarvittaessa muutoksia palveluun. Kyseessä on siis koeluontoinen palvelu, jonka toimivuutta tarkastelemme toiminnan aikana, tarkentaa Pohjola.

Kauppataksipalvelun tarjoaa Imatran kaupunki yhteistyössä alueen kauppaliikkeiden ja Imatran Taksin kanssa. Kauppaliikkeiden mukanaolo mahdollistaa normaalia taksia edullisemman hinnan.

Lisätietoja: liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola, p. 020 617 4424, kaisa.pohjolaatimatra.fi (kaisa[dot]pohjola[at]imatra[dot]fi).

Talviaikataulut    Joukkoliikennesivu

Kauppataksi

Kauppataksi ajaa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Lähtö on klo 9.00 ja paluu noin klo 11.00. Maanantaisin ja perjantaisin on käytössä myös iltapäivävuoro, lähtö klo 14.00 ja paluu klo 16.00. Palvelualueena on koko Imatra ja kaikkialta voi tilata kyydin Prismaan. Muutoin jokaisen palvelualueen sisällä voi matkustaa vain kyseisen palvelualueen kauppaliikkeisiin edellyttäen, että liike on mukana kokeilussa.

Kauppataksin reitti muodostuu tilausten mukaan, joten jokaisesta kuljetusta tarvitsevasta on viimeistään matkustuspäivänä klo 8.00 ilmoitettava lähtöpaikka ja määränpäänä oleva kauppaliike TAKSIIN p. 0200 16464. Puhelun hinta on 1,08 €/puhelu+ 1,01 €/min.

Kauppataksin hinta asiakkaille on yhteen suuntaan 5 euroa ja edestakaisin 10 euroa.

Kauppataksi on kauppojen tukema kokeilu asiointibussin tilalle. Mukana kokeilussa ovat Prisma Imatra, S-Market Vuoksenniska, S-Market Imatrankoski, ABC Imatra, S-Market Rajapatsas, K-Supermarket Vuoksenniska ja K-Supermarket Imatrankoski.

Kokeilun toimivuutta arvioidaan säännöllisin väliajoin ja siihen voi tulla muutoksia aikataulukauden aikana. Mahdolliset muutokset päivitetään www.imatra.fi/joukkoliikenne sivustolle.