Kuva
Kosken koulukeskus rakentuu
Kosken koulukeskus rakentuu

Kosken koulun rakennusurakka aikataulussa

Tiedote
5.8.2020 15:49
Imatran kolmas koulukeskus Imatrankoskella valmistuu ensi syksyksi

Koulukeskusten rakentaminen Imatralla jatkuu vaikka Mansikkalan koulukeskus valmistuikin. Kolmas koulukeskus rakentuu Imatrankoskella ja otetaan käyttöön ensi syksynä. Koulun oppilaat ja opettajat tottuivat jo viime vuonna elämään rakennustyömaan vieressä ja edessä on vielä yksi lukuvuosi ennen uuden koulun valmistumista. 

Kosken koulukeskuksen rakennuksella ollaan siirtymässä sisätöihin. Rakennusurakka alkaa olla ulkotöiden osalta suurimmaksi osaksi tehty. Ikkunat ovat jo lähes kaikki paikoillaan, vesikatto on saatu asennettua, julkisivurappaus on meneillään ja julkisivujen muuraus on valmistumassa. Sisällä väliseinistä on saatu jo suurin osa muurattua, maalaustyöt ovat meneillään samoin kuin LVI- ja sähkötyöt. Elokuussa saadaan osa lämmöistä päälle ja lopullisesti lämmitys voidaan aloittaa syyskuun lopulla. 

Kesän aikana on tehty lisäksi pihatöitä lyseon puolella ja ne saadaan koulujen alkuun mennessä valmiiksi. 

-    Oppilailla on koulujen alkaessa käytössä sama välituntialue kuin viime vuonna, samoin kulkuyhteys moduuleille kulkee edelleen metsän kautta, kertoo rakennuttaja Ari Lattu Mitralta. 

Työmaa-alue on edelleen kokonaan aidattu ja työmaaliikenne kulkee Sulkukujan kautta. Liikennettä on edelleen mutta ei enää samassa määrin kuin viime talvena, isot rakennuselementtejä tuovat rekat puuttuvat. Oppilaiden ja henkilökunnan on kuljettava koulualueelle merkittyjä reittejä pitkin ja kaikki kulku tapahtuu Kanavakadun kautta.

-    Viime lukuvuonna kulkujärjestelyt olivat jo voimassa ja silloin kaikki sujui ongelmitta, kaikki kulkivat hienosti merkittyjä reittejä pitkin. Uskon, että myös tänä vuonna kaikki sujuu hyvin, sanoo Lattu. 

Rakennuksen pitäisi olla suunnitelmien mukaan sisätöiden osalta valmiina toukokuussa 2021, jonka jälkeen kesäksi jää vielä ulkotilojen viimeistelyä ja siivousta. 

Lisätietoja: rakennuttaja Ari Lattu, Mitra Imatran Rakennuttaja Oy, p. 05 235 2825.