leikkivälineitä ja lapsia leikkimässä ulkona.
Mansikkalan koulukeskuksen pihalla oli vilskettä tiistai-iltapäivällä

Vuoksenniskan vuoropäiväkodin sekä Mansikkalan ja Imatrankosken päiväkotien lapset muuttivat uusiin tiloihin

Imatran vuoropäiväkoti muutti elokuun alussa Vuoksenniskalta uuteen Mansikkalan koulukeskukseen, samoin Mansikkalan päiväkoti. Imatrankosken päiväkoti puolestaan siirtyi lakkautetun Mikonpuiston päiväkodin tiloihin. Päiväkotien uudelleenjärjestelyssä Meltolan ja Imatrankosken päiväkotien eskarilaiset siirtyivät Kosken koulukeskukselle.

Käytöstä poistetut Vuoksenniskan vuoropäiväkoti sekä Imatrankosken ja Mansikkalan päiväkodit puretaan. Keskustassa Imatrankosken päiväkodin nimi säilyy, kun päiväkoti muuttaa nykyisen Mikonpuiston tiloihin. 

Tainionkosken päiväkodin ja Mansikkalan alueen esiopetuksen johtaja Airi Kojo kertoo, että päiväkotilapsia ja eskarilaisia on tiistaina Mansikkalan koulukeskuksella vielä alle 30 ja osa henkilökunnastakin on vielä lomalla. Rauhallinen aloitus on kuitenkin tarpeen, koska kaikki on uutta.

– Tavarat ja huonekalut etsivät vielä paikkaa ja henkilökunta miettii toimintakäytänteitä ja yhteistyökuvioita. Asiakkaille tiedotetaan paljon. He kyselevät ja soittavat.

Vaikka muutoksessa henkilökunnalla on intoa ja touhukkuutta ja lapsilla uusia aikuisia ja paikkoja, ensisijaisesti huolehditaan lapsista.

– Siihen keskitytään, että lapset hoidetaan hyvin ja pyritään, että he tuntevat olonsa turvalliseksi. Kojo painottaa. 

Mansikkalan vuoropäiväkodin johtaja Jaana Lippojoella on riittänyt pieniä pulmia ratkottavaksi.

– Hienosäätöä on jatkuvasti. Joka ikinen asia pitää sopia ja selvittää. Tänään ei toiminut kello, ja viime yönä oli hälytyksiä. 

Henkilökunta on ammentanut virtaa lasten ja vanhempien kommenteista.

– Lapset on ihan innoissaan. ”Mie  haluan muuttaa tänne asumaan” ja ”Onhan tää hirveen hieno!”, Lippojoki kertaa käyttäjien kommentteja Mansikkalan koulukeskuksen uusista tiloista.
 

Lisätietoja:

Vuoropäiväkodin johtaja Jaana Lippojoki, p. 020 617 3507, jaana.lippojoki@imatra.fi

Päiväkodin johtaja Airi Kojo, airi.kojo@imatra.fi , p. 020 617 5828