Kuva
Vuoksenniskan koulu
Kaksi A-rakennuksen luokkaa korjataan lähiaikoina.

Vuoksenniskan koulukeskuksen kotitalousluokan remontti valmistuu elokuun aikana

Tiedote
4.8.2020 17:15
Uuden betonin annetaan rauhassa kuivua. Kotitalous järjestetään poikkeusjärjestelyin kuten keväällä.

Vuoksenniskan koulukeskuksen toisen kotitalousluokan korjaukset valmistuvat elokuun loppuun mennessä.

­─ Kotitalousluokka on käytössä syyskuun alusta alkaen. Uusien betonirakenteiden kuivatukseen haluttiin varata riittävästi aikaa ja sen vuoksi tila ei ole käytössä heti koulun alkaessa, koulukeskuksen uusi johtava rehtori Ville Laivamaa kertoo.

Korjaus on seurausta siitä, että rakennuksen ulkopuolta rakenteisiin oli päässyt kosteutta. Huhtikuussa käynnistyneet korjaukset ovat olleet varsin perusteelliset.

­─ Ulkoseinärakenne on uusittu sisäpuolelta ja tiiliverhous poistettu. Myös kaikki eristeet uusitiin ja veden pääseminen ulkorakenteisiin estettiin. Vastaavasti lattia avattiin ja uusittiin, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen luettelee.

Samalla korjattiin viereinen keittiötila.

Henkilökunnalta on saatu palautetta myös ilmanvaihdon riittävyydestä osassa A-rakennusta. Tämä laiteviasta johtunut ongelma on korjattu.

Koulun vanhan puolen tiloissa on tehty paine-erotutkimuksia ja on otettu materiaalinäytteitä. Niiden tuloksia odotetaan saapuvaksi ensi viikolla.

─ Ensitieto tutkijalta oli kuitenkin se, että mitään hälyttävää tiloissa ei pitäisi olla, mutta odotetaan nyt rauhassa tutkimustulokset, Turunen toteaa.

Kahteen koulukeskukseen kaupungissa jää vanhaa kiinteistökantaa: Vuoksenniskalla rakennukset A, B, C ja D sekä lyseo Koskella. Näihin kiinteistöihin pätee sama lupaus mitä muihinkin koulutiloihin. Niiden on oltava terveet ja turvalliset oppimistilat.

Tilojen käyttäjien antama palaute tiloista on ensiarvoisen tärkeää jatkossakin.

 

Lisätietoja:

Tila- turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami-turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)

Johtava rehtori Ville Laivamaa p. 040 7335702