Kuva
Puukoulun pihalla on kameravalvonta.

Puukoulun piha kiinnostaa, mutta mopoilu siellä on kiellettyä

Tiedote
4.8.2020 17:29
Alueella on kameravalvontaa ja vartiointia.

Imatran uuden puukoulun piha kiinnostaa jo nyt lapsia ja nuoria.

─ On hienoa, että lapset käyvät jo ennalta tutustumassa pihaan. Se on sallittua, mutta kaikkinainen ilkivalta ei ole, tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Muutamina viime iltoina pihalla on ollut paljon nuoria mopojensa kanssa. Esimerkiksi maanantai-iltana valvontakameroiden perusteella pihalla on ajettu luvattomasti mopoilla. Renkaita on testattu muun muassa pelialustoilla.

─ Mopoilla varsinaiselle piha-alueella ajo on kielletty. Tulemme puuttumaan tähän, jos ongelmia vielä ilmenee. Alueella on varsin kattava kameravalvonta. Lisäksi vartiointiliike kiertää tontilla. Tekijät pystytään tätä kautta jäljittämään, Turunen sanoo.

Vartiointia on lisätty ensi ja seuraavaksi viikonlopuksi, jolloin nuorisoa on aiemmin ollut enemmän liikkeellä koulujen lomien päättymisen vuoksi. Toki korona-ajan toivotaan hillitsevän isojen ryhmien kokoontumisia edelleen.

Kiinteistössä toimii jo varhaiskasvatuksen vuorohoidon yksikkö, joten puukoulussa on käytännössä koko ajan ihmisiä töissä. Koulun avautumisen vuoksi tiloissa työskentelee myös eri alan ammattilaisia myöhään iltaan, joten valvontaa on tältäkin osin olemassa.

Turunen toivoo, että kotona keskusteltaisiin siitä, miten koulujen pihoilla tulisi aikaa viettää yhteistä omaisuutta kunnioittaen.

 

Lisätietoja:

Tila- turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami-turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)