Kesällä 2020 Imatranajo ajetaan virtuaalisena.
Kesällä 2020 Imatranajo ajetaan virtuaalisena.

Virtuaalisen Imatranajon finaalitapahtuma Koskenpartaalla lauantaina 1.8.

Kesällä 2020 Imatranajo järjestetään virtuaalisena ensi kertaa. Yleisökin pääsee osallistumaan päätapahtuman ohjelmaan 1.8. Koskenpartaalla.

Imatranajo 2020 toteutetaan virtuaalisena. Heinäkuun aikana ajetaan kolme osakilpailua verkossa, ja lauantaina 1.8. Koskenpartaalla järjestetään yleisölle avoin finaalitapahtuma.

Osakilpailut ajetaan MotoGP 20 -pelillä joko PlayStationin tai PC:n välityksellä, finaalissa kilpaillaan moottoripyöräsimulaattorien selässä. Alkusarjan kuusi parasta kuskia kutsutaan Imatralle ajamaan voitosta simulaattorilla, jonka perustana toimii oikea moottoripyörä. Finaalissa simuloidaan Imatran katurataa Ride 3-pelin avulla. Finaalipelin grafiikka on tarkka kopio aidosta radasta. Loppukilpailun parhaille kuskeille palkintona on muun muassa VIP-liput Imatranajo 2021 -tapahtumaan, kyyditys kaksipaikkaisella kilpapyörällä Imatran katuradalla sekä viikonloppulippuja vuoden 2021 Imatranajoon.

– Tapahtumamme on saanut paljon kannustavaa palautetta. Virtuaaliajaminen on haastavaa, ja finaalissa tilanne vielä muuttuu, kun pyörä kallistuu ja näkymä avautuu ohjaamosta. Karsintojen kuskit ovat olleet suurimmaksi osaksi tottuneita pelaajia, kertoo Imatranajon Martti Solja.

Viimeinen osakilpailu järjestetään maanantaina 20.7., ja vaikka sijoituksia ei enää uudet kisaajat pääse tavoittelemaan, halutessaan ajamaan pääsee yhä (yhteystiedot jutun lopussa). PlayStation -ryhmä kisaa kello 18 ja PC-ryhmä kello 20.

Koko perheen Imatranajo-tapahtuma

Varsinaisessa finaalitapahtumassa myös yleisö pääsee kokeilemaan Imatran katurataa simulaattorista käsin. Tapahtuma sekä osakilpailut striimataan verkkoon selostettuna ja juonnettuna. Kilpailuja voi seurata Motorclub Imatra -Youtube -kanavalta sekä Imatranajon Facebookista.

Maksuttomassa Imatranajo-finaalitapahtumassa on tarjolla ohjelmaa koko perheelle; simulaattoriajoa, retro-moottoriurheilupelejä, 3D-piirustusta sekä Popedan kappaleita Rokkikone-bändin esittämänä. Paikalla on myös tubettajia, kuten Ruusukukkane, jolla on YouTubessa lähes 55 000 seuraajaa. Tapahtuma järjestetään koronaohjeistukset huomioiden.

Tapahtumakokonaisuuden kruunaa Imatran katuradalla ajettava, kävelykeskustaan päättyvä moottoripyöräparaati, jonka kärjessä ajaa IRRC-kuljettaja Erno Kostamo. Tapahtumassa luovutetaan myös palkintopyörä Imatranajon järjestämän skootterikisan voittajalle.

– Uusi, kehitetty moottoripyöräsimulaattori laitetaan esiintymislavalle. Yleisö pääsee kisailemaan myös ralli- ja formulasimulaattoreilla. Tulossa on hieno tapahtuma, ja todennäköisesti ihmisiä on mukavasti liikkeellä, Solja toivoo.

Myös yleisökilpailujen voittajille on luvassa palkintoja, kuten 400 euron arvoinen 360 asteen videokamera VR-toiminnolla.

Tapahtuman järjestävät Imatranajo, Imatran Moottorikerho Trailblazers, LUT-yliopisto, SaimaanVirta, Lappeenrannan Pelikonemuseo, DirtyRacing, Finnish Virtual Reality Association ja talkooväki.

 

Lisätietoja:

Martti Solja / Imatranajo, p. 040 500 3626

 

Virtuaalisen Imatranajon aikataulu 1.8.

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

12:00 Tapahtuman avaus

  • Paraatiajo lähtee kiertämään Imatran katurataa ratavarikolta Erno Kostamon johdolla
  • Yleisöpeli- ja 3D-piirustusalue aukeaa (vapaata pelattavaa klo 18 asti)
  • Yleisökisat käynnistyvät (kestävät klo 17 asti)

12:15 Niki Tuulin ja Martti "Simo" Soljan näytösajot simulaattorilla

13:00 Paraatiajo päättyy tapahtuma-alueelle

13:15 Live-konsertti: Rokkikone-bändi plays Popeda (klo 15 asti)

14:30 Virtuaalisen Imatranajon finaali simulaattorilla (klo 17 asti)

17:00 Skootterin luovutus skootterikisan voittajalle

17:30 Palkintojenjako ja tapahtuman päätössanat

18:00 Tapahtuma päättyy

Lisätietoja Imatranajon verkkosivuilta.