Kuva
Ukonniemessä on kolme keinonurmipohjaista tenniskenttää sekä padelkenttä.
Ukonniemessä on kolme keinonurmipohjaista tenniskenttää sekä padelkenttä.

Ukonniemen tennis- ja padelkentät on nyt virallisesti avattu

Tiedote
15.7.2020 16:53
Avajaistilaisuudessa 14.7. tenniksen junioritähtiä sekä padelvalmentajan vinkkejä.

Imatran tennishalli rakennettiin Ukonniemeen kymmenen vuotta sitten. Nyt sen viereen on avattu kolme modernia, keinonurmipohjaista tenniskenttää sekä padelkenttä. Mailapelipaikkojen lisäksi Ukonniemen alueen palveluihin kuuluvat muun muassa jäähalli, stadion, urheilukenttä, jalkapallokentät, pumptrack sekä ensilumenlatu.

– Liikuntapuitteiden keskittäminen on hyväksi niin imatralaisille, koko maakunnan asukkaille kuin matkailijoillekin, toteaa Imatran Tennis ry:n Veikko Hämäläinen.

Imatran kaupunginjohtaja Kai Roslakka on samaa mieltä:

– Tennis- ja padelkenttien sijoittaminen Ukonniemeen ja tennishallin läheisyyteen on harkittu teko. Liikuntapalvelut ovat kuntalaisten peruspalveluita – kenttien ja urheilumahdollisuuksien liittäminen Ukonniemeen kasvattaa palveluverkkoa sekä alueen vetovoimaa. Kehittyessään Ukonniemen kokonaisuus edistää niin elinkeinopolitiikkaa kuin palveluitakin.

Koronaepidemia on tuonut omat viivästyksensä myös kenttäprojektiin. Esimerkiksi kenttien välisiä verkkoja ei ole vielä asennettu, mutta niiden on tarkoitus saapua ensi viikon aikana.

– Kenttätoimitukset, kuten hiekkapohjan kuljettaminen, lykkääntyivät. Junioritähtien kilpailukausi alkoi jo kesäkuun alussa, joten aikataulujen sovittaminen avajaistilaisuuden suhteen oli haastavaa, Hämäläinen kuvailee projektia.

– Hienoa, että nyt paikalla on kuin onkin Suomen tennisparhaimmistoa, hän lisää.

Avajaistapahtumassa on mukana ikäluokkansa parhaita tennispelaajia: Aada Inna, Eeva Ristola, Alex Lindqvist ja Valtteri Väre. Nuoret näyttivät taitojaan erilaisissa harjoituksissa sekä nelinpelissä valmentaja Oldrich Simekin johdolla. Aloituslyönnin antoi Erkki Orava.

Suomessa verrattain uutukainen laji, padel, nyt Imatralla

Padel on alun perin meksikolainen laji, joka rantautui Eurooppaan 1970-luvulla ja Suomeen vasta 2000-luvun alussa. Lahtelaiset LVS-seuran edustajat, lyömättömäksi sisaruskomboksi itseään kutsuvat Kaisa ja Timo Korkeamäki ovat tulleet esittelemään lajia kentän avajaisiin Imatralle.

– Padelottelut ovat nelinpelejä, ja ainoastaan harjoituksissa saatetaan pelata kaksin. Vaikka pallo muistuttaa tennispalloa, virallisilta mitoiltaan se on aina pienempi – ja kulkee hitaammin, Kaisa kertoo.

Padelkenttää ympäröi lasi- sekä verkkoseinät. Kenttäpuoliskot erotetaan toisistaan verkolla.

– Oman kenttäpuoliskon lasiseinän kautta pallon saa lyödä vastustajan puolelle. Toinen vaihtoehto on pomppu vastapuolen kenttään – verkkoseiniä ei ennen pompautusta saa käyttää.

Imatran Tennis ry:n Veikko Hämäläisen mukaan Ukonniemen upouudella padelkentällä eivät pelaa ainoastaan paikalliset, vaan myös matkailijat ovat löytäneet pelipaikan.

– Tänne tulee pelaajia etenkin kylpylältä. Ulkopaikkakuntalaiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita Imatran uudesta padelkentästä, Hämäläinen tietää kertoa.

– Kävijöille on tärkeää, että varausjärjestelmä on käyttäjäystävällinen ja selkeä. Kentän varauksen ja maksun täytyy onnistua muutamalla klikkauksella, hän lisää.

Kenttien varaaminen tapahtuu Timmin kautta.