Torilla tavataan vanhoja ja uusia tuttuja
Torilla tavataan vanhoja ja uusia tuttuja

Vuoksenniskan torilla tavataan

Torielämä on vilkasta jo tiistaisin, mutta perjantaina Vuoksenniskalla saavutetaan varsinaiset ruuhkatunnit.

Tiistaiaamupäivänä Vuoksenniskan torin myyntikojuilla virtaa asiakkaita tasaiseen tahtiin. Kahvikioskin pöydät ovat täynnä – tämä on imatralaisten ja ulkopaikkakuntalaistenkin kohtaamispaikka. Torilla on myyjiä touko-joulukuussa tiistaisin ja perjantaisin.

Rasimuksen maatilan kojulta torikävijät ostavat herneitä ja marjoja. Myyjät Aino Öhman ja Venla Klemola ovat olleet kiireisiä tänäkin kesänä.

– Vuoksenniskan torin elämä on vilkasta, ja perjantaisin asiakasmäärä nousee selvästi. Montaa hiljaista päivää ei ole ollut, Öhman toteaa.

IMG_0137.JPG

Paikallisten kävijöiden lisäksi myös ulkopaikkakuntalaiset nauttivat Imatran kesätorin tunnelmasta. Helsinkiläinen Pasi Niskanen ja imatralaissyntyinen Pirkko Niskanen poikkeavat Vuoksenniskan torilla sekä Imatran kaupoissa ostoksilla mökiltään Savonlinnasta.

– Haemme nyt kesän ensimmäiset herneet. Täällä on hyvät torit, etenkin Vuoksenniskalla sekä maalaistori Mansikkalassa, Pasi Niskanen sanoo.

IMG_0138.JPG

Hellun kahvi- ja eväsvaunun asiakaspaikat ovat jatkuvasti täynnä, mutta työntekijöiden mukaan tiistain asiakasvirtaa ei voi verrata kiireisiin perjantaipäiviin.

– Perjantai on huomattavasti vilkkaampi päivä torilla. Monet käyvät kahvilla säännöllisesti, niin Vuoksenniskalla kuin Imatrankoskellakin, vuonna 2011 kahvivaunutoiminnan aloittanut yrittäjä Helena Toiviainen sanoo.

Hellun kahvi- ja eväsvaunusta voi ostaa kahvia, leivonnaisia sekä suolaisia leipiä. Varsinaisen kioskivaunun vieressä paistetaan muurinpohjalettuja. Taavi Toiviainen paistaa suosittuja lettuja asiakkaiden tilauksesta.

– Teen kaikkia kahvivaunun töitä, ja tämä letunpaisto on minun hommaani. Saavumme toripäivinä paikan päälle aamukuudelta. Aikaisin aamulla on hiljaisempaa, mutta ruuhkatunti etenkin perjantaisin alkaa noin puoli kymmenen maissa, Taavi selittää.

IMG_0163.JPG

Imatralaiset Marjut ja Jukka Evälahti istuvat Hellun vaunun edustalla kahvilla ja sillivoileivillä.

– Olemme olleet mökillämme Virmutjoella jo maaliskuusta lähtien, mutta käymme täällä usein kahvilla tapaamassa tuttuja, Marjut kertoo.

IMG_0148.JPG

Monet vakioasiakkaat nautiskelevat kesäpäivästä ja täyttävistä letuista. Niitä otetaan jopa kotiin viemisiksi.

– Vien täältä letun tuliaisiksi kissalleni, Kai Tukiainen tokaisee.

Pertti, Jussi ja Sipu ovat niin ikään tulleet nauttimaan lettukahvit, kuten heillä on tapana kerran, pari kesässä.

– Tori on ehdoton seurustelu- ja tapaamispaikka. Joillakin taitaa olla täällä melkein omat istumapaikatkin, Sipu kertoo nauraen.

IMG_0170.JPG

Imatran torit

Vuoksenniskan tori

Touko- joulukuussa tiistaisin ja perjantaisin klo 7 - 13

Imatrankosken tori

Touko- joulukuussa keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 7 - 13