Liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola toivoo palautetta uudistuksista.
Liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola toivoo palautetta uudistuksista.

Pysäkkikuulutukset ja -tekstit linja-autoihin

Imatran paikallisliikennettä kehitetään uudella laitteistolla, jota pilotointiryhmä testaa.

Paikallisliikenteen linja-autoihin on asennettu uudet Ridango-merkkiset laitteistot keväällä alkaneen lippujärjestelmän uudistamisen yhteydessä. Uudet laitteet tunnistavat sijaintitietojen perusteella paikan, jolloin seuraavan pysäkin nimi kuulutetaan linja-auton matkustajille automaattisesti. Myös näytöllä rullaavat tekstit kertovat seuraavan pysäkin. Bussikortin lukulaitteet ovat uudistetut ja tukevat kortteja sekä QR-koodeja.


– Kulkemiseen käytettävä kortti ladataan netin kautta, liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola kertoo.


Hankkeen pilotointiryhmään haettiin kuntalaisosallistujia, jotka testaavat ja kommentoivat ajankohtaisia uudistuksia.


– Kaikki hakeneet on valittu pilotointivaiheeseen. Ryhmäläisille lähetetään ohjeet ja bussikortit kirjeitse heinäkuun alkupuolella, Pohjola sanoo.


Uudistuksen yhteydessä asiakkaalle tarjotaan lisää informaatiota näyttämällä seuraavan pysäkin tiedot näyttötaululla ja ääni kuulutuksella - näin huomioidaan myös näkörajoitteiset matkustajat. Pilotoinnissa tullaan kokeilemaan erityyppisiä lipputuotteita ja uudistuksia kehitetään koko ajan.


– Myös kuulutusten ääni sekä pysäkkien nimet muutetaan. Pysäkeiden nimistä tehdään mahdollisimman selkeät ja tutummat pitkien tieosoitteiden sijaan, Pohjola selventää.

IMG_0109.JPG

Imatran kaupunki on tehnyt uudistamishanketta yhteistyössä liikennöitsijänä toimivan Pohjolan Liikenteen kanssa.


– Liikennöitsijä on antanut paljon hyödyllistä palautetta ja neuvoja. Meillä on erittäin toimiva yhteistyö, Pohjola kehuu hankkeen kehittymistä.


Uudistus on saanut asiakkailta jo paljon hyvää palautetta, ja kommentteja toivotaan edelleen lisää.


– Kuulemme mielellämme matkustajien kokemuksia uusista laitteista ja käytännöistä. Palautetta voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen joukkoliikenne@imatra.fi, kehottaa Pohjola.

 

Lisätietoja:

Liikennesuunnittelija Kaisa Pohjola, p. 020 617 4424, kaisa.pohjola@imatra.fi