Kotikaupunkini Imatra

Kasiluokkalaiset ovat kotikaupungistaan ylpeitä

Imatralla haluaisi opiskella yli puolet vastaajista

Kahdeksasluokkalaisille toteutettiin huhtikuussa kysely, jossa heiltä kysyttiin omasta kotikaupungistaan. Kyselyssä selvitettiin koululaisten mielipiteitä omasta kotikaupungistaan ja tulevaisuuden suunnitelmista. Vastaajia oli Imatralla 36.

Omasta kotikaupungista ollaan ylpeitä

Vastaajista 72 prosenttia oli ylpeitä omasta kotikaupungistaan, ja pikkuisen yli puolet (53 %) oli halukas opiskelemaan omassa kotikaupungissaan, mikäli sopiva koulutuspaikka löytyisi. 

Pieni, rauhallinen, tylsä, kiva, viihtyisä, kaunis, hiljainen olivat sanoja, joilla omaa kaupunkia kuvattiin. Parasta Imatralla on Vuoksi, luonto, maisemat ja hyvät liikuntamahdollisuudet. Imatralle haluttiin lisää kauppoja ja kauppakeskuksia, parempia joukkoliikenneyhteyksiä, paikkoja nuorisolle ja enemmän tekemistä sekä liikuntamahdollisuuksia. 

Imatralla oli valmiita opiskelujen jälkeen jäämään vain yksitoista prosenttia, mutta toisaalta puolet ei vielä osannut sanoa, missä haluaa aikaisena asua. 

Vastaajilta kysyttiin myös paikkakunnan yrityksistä. Puolet oli kiinnostuneita saamaan lisätietoja kotikaupungin yrityksistä ja niiden työllistämismahdollisuuksista. Viidesosa vastaajista kertoi että paikkakunnalla oli yrityksiä, joissa voisi tulevaisuudessa työskennellä. Yrittäjyydestä Imatralla oli kiinnostunut 17 prosenttia.

Kyselystä

Kolmetoista seutukaupunkia toteuttivat huhtikuussa 2020 kyselyn 8.-luokkalaisille. Kyselyyn vastasi yhteensä yli 1 800 nuorta. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää miten kasiluokkalaiset näkevät oman kaupunkinsa: mikä kotikaupungissa on parasta ja mitä nuoret toivoisivat kehitettävän? Olisivatko he valmiita opiskelemaan omassa kotikaupungissaan unelmiensa ammattiin ja mitkä ovat nuoria kiinnostavimmat ammattialat. Tärkein kysymys oli kuitenkin ovatko nuoret ylpeitä omasta kaupungistaan? Kysely toteutettiin osana Joustavat koulutusmallit yhdessä yrityselämän kanssa -hanketta.

Lisätietoja: Imatran kaupungin hankevastaava Tytti Lankinen, p. 020 617 2228, tytti.lankinen@imatra.fi