Vuoksi

Visit Vuoksi – potkua Vuoksen kestävän matkailun kehittämiseen

Imatralla Vuokselle suunnitellaan siirrettäviä laitureita, riippusiltaa Vuoksen vanhan uoman yli ja kehitetään opastettu vedenalainen sukelluskohde.

Vuoksi on yhä tärkeämpi matkailun ja monenlaisen harrastamisen lähikohde Suomessa ja Venäjällä.  Vuoksen rannoilla on kiinnostavia luonto- ja kulttuurinähtävyyksiä ja Vuoksen ympäristössä toimii useita yrityksiä, jotka tarjoavat monipuolisia matkailu- ja virkistyspalveluja. Vuoksi on paikka, jonne kannattaa tulla kauempaakin. Toistaiseksi Vuoksi matkailukohteena on kuitenkin melko vähän tunnettu.

Visit Vuoksi -hanke kehittää Vuoksen kestävää käyttöä ja saavutettavuutta niin, että yhä useamman matkailijan on helppo käydä Vuoksella ja kokea alueen ainutlaatuinen luonto, sen erityinen historia idän ja lännen välissä ja kiinnostava paikallisuus erilaisten matkailupalveluiden ja elämysten kautta. 

Hankkeen keskeisiä toimenpiteitä ovat:  

  • yhteisten Vuoksen kestävän matkailu- ja virkistyskäytön kriteerien luominen suomalaisten ja venäläisten matkailu- ja virkistystoimijoiden käyttöön
  • Vuoksen kestävän matkailun reitin luominen eri käyntikohteista Suomessa ja Venäjällä
  • Vuoksen matkailureitin kohteiden kehittäminen ja kunnostaminen; Imatralla Vuokselle sunnitellaan siirrettäviä laitureita, suunnitellaan riippusilta Vuoksen vanhan uoman yli ja kehitetään opastettu vedenalainen sukelluskohde.
  • Infoaineistojen tekeminen Vuoksen matkailureitistä 

-    Siirrettäviä laitureita on toivottu Vuokselle jo muutamia vuosia. Niitä olisi tarkoitus käyttää erilaisissa tapahtumissa. Yleisöä voisi kuljettaa laitureille isommilla veneille esimerkiksi Imatrankoskelta Virran puistoon tai veneilykisoihin Vuoksen rannoille. Laitureita voisi siirtää tarpeen mukaan, kertoo projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen.

Hanke luo edellytykset Vuoksen alueen uudenlaiselle kansainväliselle näkyvyydelle kestävänä ja ilmastoystävällisenä matkailun lähikohteena. Hanke mahdollistaa uudenlaista yrittäjyyttä ja parantaa ympäristön laatua Vuoksen kestävän käytön kriteerien luomisen ja käyttöön ottamisen myötä. 

Lisätietoja hankkeesta: 
Minna Kähtävä-Marttinen, projektipäällikkö, Imatran kaupunki   
+358 20 617 2256, minna.kahtava-marttinen@imatra.fi

Hankkeen sivu

Lisätty 8.6. klo 14.30 Minna Kähtävä-Marttisen kommentti siirrettävistä laitureista. 

Hanke on saanut rahoituksen Kaakkkois-Suomi – Venäjä CBC –ohjelmasta, ja sen kustannusarvio on 834 355 €, josta ohjelman tukea on 667 484 €. Hankkeen päätoteuttaja Suomessa on Imatran kaupunki ja Venäjällä Leningradin alueen matkailutietokeskus, Leningradin alueen luonnonsuojelu- ja metsänhoito-osasto sekä Losevon matkailukeskittymä. Kukin toimija vastaa hankkeessa omasta sisältökokonaisuudestaan. Hanke kestää 2,5 vuotta syksyyn 2022 saakka. 

 

CBC logot uusi.jpg

Ohjelmaa rahoittavat Euroopan Unioni, Venäjän Federaatio ja Suomen Tasavalta.