Asemakaavamuutosalue

Imatrankosken asemakaavamuutospaketti jaetaan kahteen osaan

Koskiksen asemakaavamuutos sai kaupunginhallitukselta siunauksen. Lähteen talon tulevaisuus ratkaistaan myöhemmin.

Imatrankosken iso asemakaavamuutos jaetaan kahteen osaan. Imatran kaupunginhallitus käsitteli tätä ylimääräisenä asiana tänään maanantaina. Asemakaavamuutos jaetaan kahtia Helsingintien Vuoksen puoleiseen ja sen yläpuoliseen osaan.

Hallitus päätti, että merkittävä ja laaja asemakaavamuutos jaetaan kahteen osaan, jotta selkeimmät osat saadaan eteenpäin ja neuvotteluja vaativille osuuksille voidaan antaa lisää aikaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi samaisessa kokouksessaan Helsingintien yläpuolisen osan eli kerhotalo Koskiksen ja S-marketin ympäristön asemakaavamuutoksen.

─ Tämän osuuden eteenpäin saaminen edistää Imatrankosken keskustan kaupallista kehittämistä ja palvelujen saatavuutta, kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula perustelee ratkaisua.

Päätös mahdollistaa sisäilmaongelman vuoksi pitkään tyhjillään olleen Koskiksen purkamisen ja kyseisen tontin hyödyntämistä keskustan kehittämisessä. Tontille voidaan jatkossa rakentaa asuin- ja liikerakennus.

Laajempaa keskustelua Vuoksen puoleisesta osasta

Helsingin- ja Viipurintien sekä Torkkelinkadun osuus jää edelleen valmisteluun. Tämän osalta hiomista vaatii muun muassa joukkoliikenteen tarkempi suunnittelu. Pohdittavaksi tulee muun muassa taksiaseman uusi sijainti Imatrankoskella sekä taksien ja bussien liikennöinti, bussipysäkkien paikat ja pysäköinti.

Kaavaehdotuksessa esitetty turistibussien pysäköintipaikka kesäteatterin tuntumassa on liian kaukana keskustan palveluista.

Iso kysymys on koko ajan ollut myös Lähteen talo.  Muun muassa ELY-keskus ja Etelä-Karjalan museo eivät hyväksy tämän kiinteistön purkamista.

- Niin Lähteen talon kuin koko Vuoksen puoleinen osuus kaavasta voisi muutenkin olla laajemman osallisuuden kohteena. Vuorovaikutusta lisätään alueen yrittäjien, maanomistajien ja asukkaiden kanssa. Valmistelua on tarkoitus valmistella tiiviimmässä yhteistyössä, Maunula sanoo.

Valtuusto käsittelee 15.6.

Asemakaava on ollut kokonaisuudessaan nähtävillä vuodenvaihteessa.

Lopullisen päätöksen asemakaavaprosessin jakamisesta ja kaavan yläpuolisen osan hyväksymisestä tekee kaupunginvaltuusto 15.6.

 

Lisätietoja:

Kaavoitusarkkitehti Kaija Maunula, p. 020 617 4460, kaija.maunula@imatra.fi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen, p. 040 548 3790, anna.helminen@imatra.fi