Kuva
Perinteistä asuinaluetta Vintterissä

Kaupungin yleisilme on kohentunut, kunnostuskehotuksia aiempaa vähemmän

Tiedote
27.5.2020 17:57
Kunnostuskehotus 22 kiinteistön omistajalle.

Imatran kaupungin rakennusvalvontajaosto, rakennusvalvonta ja ympäristötoimi tekivät yhdessä katselmuskierroksen 7.5., jonka kohteina olivat rakennusten kunto ja rakennetun ympäristön yleinen siisteys. Kierroksen pääpaino oli pääväylien varrella sijaitsevat kiinteistöt, mutta kierroksella poikettiin myös ennalta ilmoitettuihin kohteisiin, joiden kuntoa ja siisteyttä oli syytä epäillä.

Myös  Imatralla paljon vanhoja rakennuksia, jotka vaativat omistajiltaan panostusta kunnossapitoon. Aina se ei ole mahdollista esimerkiksi jakamattomien kuolinpesien omistuksessa olevien kiinteistöjen osalta. Joidenkin tämän tyyppisten kohteiden osalta joudutaan pyytämään omistajataholta lisäselvityksiä asian hoidosta ja antamaan mahdollisesti jatkoaikaa rakennusten kunnostamiseen tai siistimiseen.

Tämän vuoden katselmuskierroksen seurauksena lähetetään 22 kiinteistön omistajalle kunnostuskehotus rakennusten osalta ja 20 kiinteistön omistajaa saa kehotuksen siivota tonttinsa. Kehotusten määrässä ollaan tultu alaspäin viimeisen neljän vuoden aikana, sillä esim. vuonna 2017 rakennuksiin liittyviä kunnostuskehotuksia annettiin 41.

Katselmuskierrokselle osallistuneiden yhteinen toteamus on, että kaupungin yleisilme on viime vuosina kohentunut.

 

Lisätietoja:

Tarkastusrakennusmestari Juha Luukkonen, p. 0206174310

Vt. rakennusvalvontapäällikkö  Matti Pöljö p. 020 617 4395

Rakennusvalvontajaoston puheenjohtaja Petri Mutikainen, p. 0504648415